Görüş Bildir
Haberler
Kalp Hastası Eşini Döverek Ölümüne Sebep Olan Koca 'İyi Hal' İndirimiyle Tahliye Edildi

Kalp Hastası Eşini Döverek Ölümüne Sebep Olan Koca 'İyi Hal' İndirimiyle Tahliye Edildi

Hande öçalan
25.06.2015 - 17:46 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 13:50

Bağcılar'da, kalp hastası eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Celal Eripek hakkında mahkeme, iyi hal indirimi gözeterek 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, mahkeme heyeti, sanık Eripek'in tutuklu kaldığı süreyi de göz önüne alarak tahliyesine hükmetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Savcısı Sinan Çoşar, bir önceki celse verdiği mütalaa olan sanık Eripek'in 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebini tekrarladığını belirtti.

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Züleyha Gülüm, sanığın olay meydana gelmeden önce eşini ve kızını daha önceden de dövdüğünün sabit olduğunu, kalp hastası olan bir kişiye fiziksel şiddet uygulandığında kalp krizinin tetikleneceği ve ölümle sonuçlanacağı herkes tarafından bilinen öngörülebilecek bir durum olduğunu belirtti. Avukat Gülüm, sanık Celal Eripek'in yargılama aşamasında iyi niyetli olmadığını ifade ederek, 'Sanığın olası kastla insan öldürme suçundan cezalandırılması gerekir. Sanık eşine fiziksel şiddet uygulandığında kalp hastası olan eşinin ölebileceğini bilmelidir. Bu nedenlerle indirim maddelerinin uygulanmaması gerekir' dedi.

'Ben eşimi çok seviyordum. Çok üzgünüm' sözleri Cezai İndirim Getirdi

Son sözü sorulan tutuklu sanık Celal Eripek, 'Ben eşimi çok seviyordum. Çok üzgünüm' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Celal Eripek'in 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasının 3 yıl 4 aya düşürülmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca sanık Eripek'in tutuklu kaldığı süreyi de göz önüne alarak tahliyesine hükmetti.

Kalp Hastası Eşini Döverek Öldürümüştü

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Celal Eripek'in, 2 Mayıs 2014'te tartıştığı eşi Remziye Eripek'i darbettiği, ardından balkondan aldığı sopayla dövdüğü, Remziye Eripek'in fenalaşarak kusmaya başlaması üzerine hastaneye götürüldüğü ifade edilmişti.

Remziye Eripek'in yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtilen iddianamede, maktulün Adli Tıp Kurumu raporunda, maruz kaldığı tartışma ve darbın kronik kalp ve damar rahatsızlığını tetiklemesi sonucu ani kardiyak ölümünün meydana geldiği ve olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağı bulunduğu kaydedilmişti.

Müebbet İstenmişti, Beraat Aldı

Müebbet İstenmişti, Beraat Aldı

İlk duruşmada da; 'Her zamanki gibi dövdüm, fenelaştı.' ifadesiyle olay yaratan zanlının kızı Zehra Eripek, 'O adamı en ağır cezaya çarptırın.' sözleriyle annesini uğurlamıştı.

İddianamede, Celal Eripek'in 'yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0