Görüş Bildir
Haberler
Esat Sapığına 14 Yıl

Esat Sapığına 14 Yıl

Onedio Medya
16.04.2014 - 18:13 Son Güncelleme: 16.04.2014 - 19:11

Esat Sapığına 14 Yıl

Başkent'te yalnız yaşayan bir kadının Ağustos 2011'de evinde tecavüze uğraması olayının sanığına 'cinsel saldırı', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'mala zarar verme' suçlarından toplam 14 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

AA

Pencere demirlerini sökerek girdiği evde yalnız yaşayan mağdureye tecavüz etmekle suçlanan M.K. hakkındaki dava geçen günlerde karara bağlandı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı 'cinsel saldırı' suçundan 8 yıl hapis cezasına mahkum etti. Ancak mahkeme, cinsel saldırı sonucunda mağdurenin ruh sağlığının bozulması karşısında cezayı yarı oranında artırarak, 12 yıl hapse yükseltti.

Sanık, 'geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 1 yıl 6 ay, 'mala zarar verme' suçundan da ayrıca 1 yıl hapse mahkum edildi.

Sanığın, 'geçmişteki durumu ve suç işleme eğilimini' göz önüne alan mahkeme, 'yeniden suç işlemekten çekineceği kanısına ulaşılamadığı' gerekçesiyle takdiri indirim hükmünü uygulamadı.

Esat'ta yalnız yaşayan mağdurenin Ağustos 2011'de evinde tecavüze uğraması üzerine M.S.A. adlı kişi hakkında dava açılmış, ancak, DNA incelemesi sonucunda beraatına karar verilmişti.

İddianameye göre, faili meçhul şüpheliye ilişkin soruşturma sürerken, Mart 2013'te ihbarda bulunan bir kadın, tecavüz olayının meydana geldiği yerin yakınındaki bir otomobili ve şoförünü daha önce de mahallede gördüğünü bildirdi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/esat-sapig...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0