Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Zorlu Randevusu: Basın Özgürlüğü Savunucusu Uluslararası Heyetle Bir Araya Gelecek

Erdoğan'ın Zorlu Randevusu: Basın Özgürlüğü Savunucusu Uluslararası Heyetle Bir Araya Gelecek

Fatih UZUN
28.09.2014 - 17:17

Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu hafta ‘ağır konuklar’ı var: Basın özgürlüğü savunucularından oluşan uluslararası bir heyet Türkiye temasları çerçevesinde Erdoğan’la da bir araya gelecek.

Heyetin, hükümet aleyhine yazıp çizdikleri gerekçesiyle Türk ve yabancı gazetecilerin maruz bırakıldığı tacizleri ve kovuşturmaları gündeme getirmesi bekleniyor.

The New York Times’ın haberine göre Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi üylerinden oluşan 20 kişilik heyetin, ‘otoritesine meydan okuma olarak gördüğü haberleri nedeniyle gazetecileri ve çalıştıkları kurumları azarlamasıyla ünlü’ Erdoğan’la ne zaman nerede buluşacağı kesin değil.

Erdoğan, son olarak New York Times’ı diline dolamıştı.

Haberde, basın özgürlüğü savunucularının, Erdoğan’ın yönetiminde Türkiye’nin gazeteciler için giderek zorlu bir ülke haline geldiğine işaret ettiği; son dönemde ‘saldırgan’ ya da ‘tahrik edici’ haberler, yazılar yazdıkları gerekçesiyle tutuklama, taciz, dava ve işter çıkarmalara maruz kalan gazetecilere dikkat çektiği belirtildi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/erdoganin-zor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0