onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Erdoğan’ın Çift Kimlikli Atamaları TBMM’de

Erdoğan’ın Çift Kimlikli Atamaları TBMM’de

18.08.2014 - 15:55 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 16:03

“Erdoğan’ın Başbakan sıfatıyla yaptığı atamalar artık hukuken sakat değil mi?”

Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından halen Başbakan sıfatıyla atama yapmaya devam etmesi ve bunun Resmi Gazete’de yayımlanması üzerine CHP konuyu TBMM’ye taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile atama kararnamelerini hazırlayan üç ayrı bakana, “10.8.2014 tarihinde Cumhurbaşkanı seçilmiş olan Recep Tayyip Erdoğan’ın  ‘Başbakan’ sıfatıyla imzasının bulunmasının gerekçesi nedir? Bu durum Anayasa aykırı değil midir? Söz konusu atamalar ‘Başbakan’ sıfatıyla atılan imza nedeniyle hukuken sakat hale gelmiş değil midir? Yeni Başbakan belirlenene kadar beklenmeden bu atamaların gerçekleştirilmesini zorunlu kılan ivedi gerekçeler nelerdir?” diye sordu.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarının hazırladıkları bazı atama kararnameleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla birlikte yayınlandı. Gül ve ilgili bakanın yanı sıra, Cumhurbaşkanı seçildiğine dair kesin sonuçların 15 Ağustos 2014’te açıklanan Recep Tayyip Erdoğan’ın

“Başbakan” sıfatıyla imza atması hukuki bir tartışma başlattı.

Bu imzalar Anayasaya aykırı değil mi?

Resmi Gazete’de 17 Ağustos 2014’te yayımlanan 2014/6713, 2014/1017 ve 2014/1019 sayılı üçlü atama kararnamelerinde Erdoğan’ın “başbakan” sıfatıyla nasıl imza atabildiğini TBMM gündemine taşıyan Umut Oran, ilgili bakanların yanı sıra Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a da şu soruları yöneltti:

  • Bu atama kararnamelerinde 10.8.2014 tarihinde Cumhurbaşkanı seçilmiş olan Recep Tayyip Erdoğan’ın  ‘Başbakan’ sıfatıyla imzasının bulunmasının gerekçesi nedir? Bu durum Anayasa aykırı değil midir?

Hukuken sakat değil mi?

  • Söz konusu atamalar ‘Başbakan’ sıfatıyla atılan imza nedeniyle hukuken sakat hale gelmiş değil midir?

  • Yeni Başbakan belirlenene kadar beklenmeden bu atamaların gerçekleştirilmesini zorunlu kılan ivedi gerekçeler nelerdir?

Üç ayrı bakanlığa ait söz konusu atama kararnamelerinde; 4 büyükelçi, 2 Askeri Yargıtay Üyesi, 3 askeri hâkim ile Aile Bakanlığı’nda boş bulunan bir daire başkanlığına çeşitli atamalar yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam