Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Erdoğan'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

ATKN
28.10.2014 - 21:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile iki ayrı kutlama mesajı yayımladı.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan kutlama mesajlarının birinde Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda nöbet tutan askerlerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda görev yapan askerlerden kahraman olarak bahsettiği mesajında 'Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda vazife yapan kahraman askerlerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluş yolunu açan, 91 yıl boyunca da Cumhuriyetimizi muhafaza uğruna can feda eden aziz şehit ve gazilerimizin mübarek mirasını bugün sizler orada gururla taşıyorsunuz. Hiçbir tehdide ve tehlikeye boyun eğmeden, vatan toprağımızı, Ayyıldızlı bayrağımızı ve Osman Gazi'nin büyükbabası olan merhum Süleyman Şah'ın türbesini kahramanca koruyan Mehmetçiğimizle millet olarak iftihar ettiğimizi tekrar hatırlatmak isterim. Yine bugün bir kez daha hatırlatmak isterim ki, vatan toprağımıza, Ayyıldızlı bayrağımıza, Mehmetçiğimize ve Süleyman Şah'ın aziz hatırasına yönelik her türlü saldırı karşısında, Türkiye Cumhuriyeti, bütün gücüyle yanınızda olmaya devam edecektir. Biliniz ki, aziz milletimizin hayır duaları sizlerle birliktedir. Yine biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, güçlü devleti ve milletiyle her an yanı başınızdadır. Vatanımızın istiklali uğruna ailelerinizden, sevdiklerinizden uzakta geçirdiğiniz Cumhuriyet Bayramı'nın tekrar kutlu olmasını diliyor; o mübarek alınlarınızdan öpüyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum' ifadelerini kullandı.

'HER İMTİHANDAN BAŞARI İLE ÇIKTIK'

Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığı bir diğer mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ve gazileri yad ederek 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91'inci yıldönümünü milletçe büyük bir coşku ve heyecanla idrak ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı'nın, 77 milyonun her bir ferdi için, Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşı için kutlu olmasını yürekten temenni ediyorum. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i; O'nun yol arkadaşlarını; özellikle de Cumhuriyetin ilanını gerçekleştiren, dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini bir kez daha hayırla yad ediyoruz. Cumhuriyete giden yola hayatlarını adamış; 91 yıllık Cumhuriyet tarihimiz boyunca vatan savunması için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de, bugün bir kez daha rahmetle yad ediyor, 'Allah hepsinden razı olsun' diye dua ediyoruz.

Cumhuriyetimiz, yoksulluk içindeki bir milletin; evlatlarını savaşlarda şehit vermiş bir milletin ortak eseri olarak doğmuştu. Türkiye Cumhuriyeti, aynı zamanda, Osmanlı Cihan Devleti'nin yıkılmasıyla, çok geniş bir coğrafyada oluşan ümitsizlik iklimine karşılık bir umut kaynağı olarak, Anadolu'dan tekrar yükselen güneş olmuştu. 91 yıl boyunca, milletçe, nice zorluklarla, nice badirelerle karşılaştık; çok büyük imtihanlardan geçtik. Ancak, Allah'a hamdolsun, her zorluğu, her badireyi aşmasını bildik; her imtihandan başarıyla çıktık ve bugünlere ulaştık. Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın 17'inci, Avrupa'nın 6'ıncı büyük ekonomisine sahip olarak bu alanda iddia sahibi bir ülke oldu. 91 yıl önce başlatılan reformlar, bugün çok daha ileri ve modern seviyelere ulaştırıldı. 91 yıl öncenin ulaşılamaz hayalleri bugün tek tek gerçeğe dönüştü.

Türkiye, okulları, üniversiteleri, modern hastaneleri, otoyolları, hızlı tren hatları, havalimanları, tünelleri, MARMARAY gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Boğaz Tüp Geçişi, Körfez Geçişi, OVİT Tüneli gibi küresel projeleri, konutları, barajları ve daha nice yatırımıyla dünyanın parlayan yıldızı oldu. Demokrasimiz, önemli sınav ve sıkıntılardan geçtikten sonra, bugün oldukça ileri standartlara kavuştu. Milli irade, Anayasamızda belirlenen şekilde sandıkta en güzel, en şeffaf şekilde tecelli etmeye başladı. Bütün bunlardan daha da önemlisi, Cumhuriyet ile cumhur, devlet ile vatandaş arasına giren engeller, manialar, mesafeler ortadan kaldırıldı. Cumhuriyet, cumhurla; devlet, milletle daha bir muhabbetle kucaklaşmaya başladı' dedi.

'İÇERİDEN VE DIŞARIDAN YAPILAN TÜM SALDIRILARI BERTARAF EDECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de yarın da karşılaşılabilecek sabotaj, provokasyon, tahrik gibi imtihanların başarı ile geçileceğini vurguladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

'Cumhuriyetimizin 91'inci kuruluş yıldönümünde, şunu büyük bir iftiharla ve samimiyetle ifade etmek isterim. Cumhuriyet, hiç tartışmasız şekilde, bugün artık 77 milyonun Cumhuriyetidir. Bu ülkenin her bir ferdi, Cumhuriyetimizin eşit derecede sahibidir. Eski kırgınları gidermek, küslükleri ortadan kaldırmak, acıları dindirmek, yaraları tedavi etmek için artık yeni bir süreç başlamıştır. Red, inkar ve asimilasyon dönemi geri gelmemek üzere kapanmıştır. Hiç bir etnik kökenin, dinin, mezhebin, dil ve kültürün, yek diğeri üzerinde egemenliği yoktur; ayrıcalığı yoktur. Cumhuriyet, tam da manasına uygun şekilde, bu ülkede yaşayan, nefes alıp veren herkesin cumhuriyetidir.

Cumhuriyetimizin bu vasfını muhafaza etmek, daha da güçlendirmek için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğiz. 91 yıl boyunca olduğu gibi, bugün de, yarın da, karşımıza sabotajlar, provokasyonlar, tahrikler çıkacaktır; ama biz bu imtihanları da başarıyla geçeceğiz. Kardeşliğimize kasteden, milli birliğimize, ulusal güvenliğimize tehdit tehdit teşkil eden her girişim, milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında mutlaka eriyecektir. İçeriden ve dışarıdan yapılan tüm saldırıları, soğukkanlılıkla, büyük devlet refleksiyle bertaraf edecek, ekonomimizi büyütmeyi, demokrasimizi daha ileri standartlara kavuşturmayı, özellikle de 77 milyonun birliğini, kardeşliğini yüceltmeyi, inatla, kararlılıkla, azimle sürdüreceğiz. İnşallah, 9 yıl sonra, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıldönümünü bugünden çok daha büyük bir coşku ve iftiharla, birlik, kardeşlik ve daha büyük huzur ikliminde kutlayacağız. Bu düşüncelerle, bir kez daha Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıldönümünün, ülkemiz, milletimiz, yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor; hepinizi muhabbetle selamlıyorum'

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/cumhurbaskani-e...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0