Görüş Bildir
Haberler
'Bazı Yerleri Ucuza Kapatıp Rant Sağlayanlar Oldu'

'Bazı Yerleri Ucuza Kapatıp Rant Sağlayanlar Oldu'

ATKN
30.11.2014 - 17:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası istifa etmek zorunda kalan dört bakandan biri olan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir bakanın şirket sahibi olmasında etik açıdan bir sorun görmediğini söyledi. Şirketinin elinde iş olmadığını belirten Bayraktar, “İş arıyorum. Çocuklara yardımcı oluyorum” dedi.

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’e konuşan Bayraktar, şirketinin 3.3 kat büyümesiyle ilgili olarak yapılan haberlerin eksik bilgiden kaynaklandığını söyledi. Bayraktar söz konusu yükselişle ilgili olarak ifade edilen 58.2 milyon TL’lik büyüklüğün sadece şirketin aktiflerini gösterdiğini, borçların, pasiflerin görünmediğini belirtti.

“BAKAN OLMASAYDIM ŞİRKETİMİ 100 KAT BÜYÜTÜRDÜM”

TBMM Komisyonu’nda verdiği ifade sonrasında konuşan Bayraktar, 1973’te Kocamustafapaşa Vergi Dairesi’ne 12658 numarasıyla kaydolarak kurduğu aile şirketini kendisinin büyüttüğünü; bakan olmayıp şirketin başında dursaydı şirketin 100 kat büyümüş olacağını söyledi.

“YAPTIĞIMIZ İŞ YOK”

TOKİ yöneticiliğinden sonra ancak 3 yılda bir iş alabildiğinden dert yanan Bayraktar, “Şirketin şu anda aktif işi yok. Canlandırmaya çalışıyoruz. İş arıyorum. Çocuklara yardımcı oluyorum” şeklinde konuştu.

“BENİ DİĞERLERİYLE AYNI ÇUVALA KOYDULAR”

Komisyon’da hakkında sarf edilen iddiaları “Düştün mü herkes vuruyor” diyerek reddeden Bayraktar, “Ne yaptıysak Başbakan’ın bilgisi dahilinde yaptık” sözleri için, “Bu bir çeşit sitemdir, alınganlıktır, diğerleriyle aynı çuvala konulmama bir tepkidir” dedi.

“BAZI YERLERİ UCUZA KAPAYIP RANT SAĞLAYANLAR OLDU”

Kullandıkları bazı imar planı yetkileri sonrası oluşan imar değişiklikleri sonucu bazı yerlerin ucuza kapatıp rant sağlayanların olduğunu itiraf eden Bayraktar, “Ancak onlar rant sağlıyor diye biz yanlış bir şey yapmadık” şeklinde konuştu. Bayraktar şöyle dedi: “Şef, müdür muavini, müdür, genel müdür muavini, genel müdür, müsteşar yardımcısı ve müsteşar imzalamış. Askıda kalmış, itiraz süresi beklenmiş. Böyle bir imar değişikliğini imzalamamak asıl görevi kötüye kullanmaktır.”

“YAPTIKLARIMIZIN TÜRGEV’LE İLGİSİ YOK”

Yaptıkları imar planı değişikliklerinin kurucusu olduğu TÜRGEV ile bir ilgisi olmadığını iddia eden Bayraktar, kamuya ‘yararı’ olan bütün vakıflara yardımcı olduğunu söyledi.

Zete

Kaynak: http://zete.com/insaat-isi-arayan-erd...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0