Görüş Bildir
Haberler
'Enflasyon Hedefine Ulaşmak İçin Baskıyı Artıracağız'

'Enflasyon Hedefine Ulaşmak İçin Baskıyı Artıracağız'

Nihat Güven
21.11.2014 - 11:41 Son Güncelleme: 21.11.2014 - 11:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Draghi, ”Enflasyon hedefine ulaşmak için baskıyı artıracağız ve müdahale kanallarını genişleteceğiz” diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası Başkarnı Mario Draghi, enflasyonun mümkün olduğu kadar çabuk yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Frankfurt’ta düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Euro Bölgesi’nde enflasyonun giderek daha zorlu hale geldiğini belirterek, kısa vadeli enflasyon beklentilerinin de aşırı düşük olarak tanıladığı seviyelere geldiğine işaret etti. Enflasyon bekleyişlerinden çıkmasının etkin bir parasal sıkılaştırmaya neden olacağını ve bunun kendilerini görmek istediği bir durum olmadığını ifade eden Draghi, enflasyonun hedef seviyesine gecikmeden getirilmesinin zaruri olduğunu vurguladı.

Draghi konuşmasında, “Büyüme ve enflasyonun güçlü bir yola geri getirecek bir politikalar bileşimi ortaya koyduk ve bunu başararak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. ECB, fiyat istikrarını sağlama hedefini yerine getirmede yeni enstrümanlar kullanmaya hazır. Gerektiği takdirnde varlık alımlarının büyüklüğü, hızı ve bileşimini yeniden ayarlama taahhütümüze bağlıyız. Enflasyon ve enflasyon beklentilerini mümkün olduğu kadar çabuk artırmak için yapmamız gereken ne varsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Draghi ayrıca ECB’nin düşük enflasyonun ekonomik görünümü vurmaması için gelişmeleri takip etmeye devam etmesi gerektiğini belirtirken, PMI verisinin ekonomide önümüzdeki aylarda güçlü bir toparlanma görmesinin muhtemel olmadığına işaret ettiğini de vurguladı.

Draghi’nin konuşması sonrası Euro/Dolar 1,25’in altına indi.

PariteHaber

Kaynak: http://www.paritehaber.com/enflasyon-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0