Görüş Bildir
Haberler
Ege'de Göçmen Tekneleri Battı: 20'si Çocuk 44 Kişi Öldü

Ege'de Göçmen Tekneleri Battı: 20'si Çocuk 44 Kişi Öldü

Aydın’ın Didim ilçesinden yola çıkan ve Yunanistan’ın Farmakonisi ve Kalolimnos adalarına ulaşmaya çalışan göçmen botları kötü hava koşulları nedeniyle battı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından doğrulanan verilere göre 20’si çocuk 44 göçmen yaşamını yitirdi.

Büyük kısmı Suriye ve Irak'taki savaşlardan kaçanlardan oluşan göçmenler, Türkiye'den kaçak yollarla Yunanistan'a, oradan da diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine giderek iltica başvurusu yapmaya çalışıyor.

Uluslararası Göç Örgütü 2015’te Akdeniz ve Ege’yi geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybeden göçmen sayısının 3 bin 770 olduğunu açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Berlin'de Alman mevkidaşı Angela Merkel ile göçmen krizinin çözümü için bir kez daha bir araya geliyor.

Davutoğlu, görüşmeden önce Alman basınına yaptığı açıklamalarda, krizle mücadelede yükün paylaşılması ve Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye daha fazla yardım sağlaması gerektiğini söyledi.

Euronews ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Die Sou

Bazen kızıyordum kaçıyorlar diye ama yeni anladım bu adamların başka çaresi yok , çünkü onları hak ettikleri refaha ulaştıracak , yanlarında savaşacakları bi... Devamını Gör

Hilal yalçın

denizler mezar oluyor minik bedenlere, çaresiz insanlara. buna sebep olanların vicdanları, nasıl izin veriyor başlarını yastıklarına koymaya anlamıyorum. vic... Devamını Gör

itsasin

bu insanların vebali iç savaşı çıkaran meshepçilerdedir.