Görüş Bildir
Haberler
Efkan Ala: 'Cizre'de Operasyonlar Birkaç Gün İçinde Bitecek'

Efkan Ala: 'Cizre'de Operasyonlar Birkaç Gün İçinde Bitecek'

Onedio Medya
02.02.2016 - 15:02

İçişleri Bakanı Efkan Ala, operasyonlara ilişkin 'Cizre'de birkaç gün içerisinde biteceğini düşünüyoruz. Sur'da belki bir iki hafta alabilir. Ama orada da yüzde 85-90'lara geldi' açıklamasında bulundu. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı gibi yabancı keskin nişancılar olduğunu belirten Ala, Sırp keskin nişancılar iddiasını spekülasyon olarak değerlendirdi ve 'uyruk açıklamıyoruz' dedi.  Bülent Arınç'ın açıklamaları için ise 'kasıtlı değilse yanlış tahmin' yorumunu yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyon bölgelerindeki 'terör master planı' yeni karakollar, yeni güvenlik önlemleri iddialarını değerlendirmesi istenen Ala, 'Güvenlik hizmeti için politikalarımızı gözden geçiriyoruz. Daha öncede sınırlarda karakollar yaptık. Karakol yapmak, polis merkezi inşa etmek bizim kamu hizmetini sunabilmemiz için önemli görevlerimizden biri. Mahallelerin konumunu, ilçelerin güvenlik ihtiyacını yeniden gözden geçiriyoruz. Milletimize daha kaliteli güvenlik hizmeti sunabilmek için, jandarma karakollarını… inşa edeceğiz, ediyoruz zaten. Bugün ki şartları dikkate alan anlayışla gözden geçiriyoruz' diye konuştu. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ala'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Bir algı yönetimiyle karşı karşıyayız'

'Bir algı yönetimiyle karşı karşıyayız'

Cizre'de bir binanın bodrum katındaki yaralılara ilişkin bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı: 'Spekülatif haberler. Bize söylenen yerlere defalarca ambulans gönderildi. Belediyenin ambulansı ayrıca gönderildi. Hiç söylen şey olmadı. Ambulanslara ateş edildi. Zaten çukurlar kazılmış, barikatlar yapılmış. Oradan çıkarılsın dendiğinde de gelmediler. Belediyenin sağlıkçılarını gönderdik yine gitmediler ya da gidemediler. Barikatlardan teröristlerin yaptığı ateşten ve çukurlardan gidemediler. Algı yönetimi var. Gerçeği örtemezsiniz. 50 güne yakın sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 

Sırp keskin nişancı iddiası: 'Uyruk açıklamıyoruz'

Cizre'de Sırp uyruklu keskin nişancı yakalandığı iddialarının sorulması üzerine Ala, 'Bu doğru değil. Yabancı keskin nişancılar oldu. Sayın Başbakanımızın da açıkladığı gibi. Uyruğunu belirttiğiniz yerden bir yerden keskin nişancı olduğuna dair haberler spekülasyon. Biz uyruk açıklamıyoruz. Suriye'ni durumu ortada tabi oradan ülkemize geçişler olabiliyor. Sınır güvenliğini alıyoruz ama geçişler olduktan sonra da yakalananlar oluyor' diye konuştu.

'Teröristse yargılanır, yaralıyı yaralı olarak değerlendiririz'

'Teröristse yargılanır, yaralıyı yaralı olarak değerlendiririz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölgede hendek ve çukurların yüzde 99'u temizlendi. Sona gelindi. Terörle mücadeleyi sekteye uğratmak için bir kurgu. Bizim için yaralı yaralıdır, müdahale ederiz. Teröristse yargılanır. Yaralıyı yaralı olarak değerlendiririz. Karışık işler yapacağımızı düşünenler yanılıyor. Berrak, tertemiz, doğru dürüst iş yaparız.

'Elbette o bölgede teröristlerin yöneticileri, etkin isimleri var'

'Elbette o bölgede teröristlerin yöneticileri, etkin isimleri var'

O bölgede teröristlerin yöneticileri, etkin isimleri var. Bir bina yok ki orada 80, 100 ev kaldı diyorum. Onların herhangi birinin içerisinde bu söylediğiniz kişiler var. İstihbarı bilgilerimiz de bu yönde. Fazla ses çıkarmanın arkasında da bu yatıyor. 'Belki bunu durdurabilir miyiz' diye uğraşıyorlar.

'Cizre 1-2 güne biter, Sur 1-2 hafta sürer'

'Cizre 1-2 güne biter, Sur 1-2 hafta sürer'

Cizre'de birkaç gün içerisinde biteceğini düşünüyoruz. Sur'da belki bir iki hafta alabilir. Ama orada da yüzde 85-90'lara geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arınç'a: Kasıtlı değilse yanlış tahmin

Arınç'a: Kasıtlı değilse yanlış tahmin

Dolmabahçe'deki görüşmelerde yer alan Efkan Âlâ'ya bu konu da soruldu. Bakan Âlâ, durumun Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı gibi olduğunu söyleyerek, 'Bülent Arınç'ın söyledikleri kasıtlı değilse yanlış tahminden ibarettir' dedi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bi Tengri Değil

Bugün bir İngiliz ve bir Sırp tutuklanmış. Keskin nişancı mıdır yoksa ajan mıdır bilmem. Yakalayınca insanlık dışı bir şekilde katledeceksin bu ajanları. Boğ... Devamını Gör

Bi Tengri Değil

Aynen öyle. Biz bırak 'temizlemeyi' adamları ülkelerine iade ediyoruz

kartacali

çomarlara yönelik haber tamamen, varsa acıkla yoksa bıdı bdı yapma

kartacali

israille araları iyi olmasa israil derlerdi o daha iyi gaza getiriyor çomarları, bu aralar rus felan derlerse daha iyi tutabilir bence

Pasif Kullanıcı

Yersen... Götünden uydurduğun için açıklamıyor olabilir misin acaba?