Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kentlerini Ziyaret Etmek İçin En Uygun Aylar Hangileri?

Dünya Kentlerini Ziyaret Etmek İçin En Uygun Aylar Hangileri?

Deniz Yolkeser
08.08.2014 - 17:09 Son Güncelleme: 08.08.2014 - 21:58

Bu sene iznim gecikti, bir türlü fırsat bulamadım, her yer çoktan dolmuş kalacak yer ayarlayamadım gibi cümlelerin tatil planınızdaki etkisini en aza indirmek için tüm sene boyunca nereye ne zaman gidilir, bu işten en uyguna nasıl çıkılır sorularına nokta atışı cevaplar!

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Amsterdam

1. Amsterdam

Kışın iyiden iyiye hissedilmesinden midir bilinmez ama yılın ilk üç ayı Amsterdam'da en iyi fiyata rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Nisan'dan itibaren yoğunlaşmaya başlayan şehir için en elverişsiz zaman ise Ağustos ayı. Gerçi Amsterdam'a aylar mevsimler pek işlemez bizce ama yine de aklınızda bulunsun.

2. Barselona

2. Barselona

Kasım ayından Nisan'a kadar Barselona en huzurlu halini takınıp sizleri bekliyor. Ne keseyi yakıyor ne aşırı kalabalık insanın üstüne üstüne geliyor. Nisan sonunda erken bir yaz tatili ya da kısa bir yaza hazırlık tatili düşünülebilir ;)

3. Berlin

3. Berlin

Berlin ayazı bana koymaz, underground mekanlarda soğuk ne arasın zaten diyenlerdenseniz Ocak ayı Berlin'de en ekonomiğinden bir tatil yapabilirsiniz. Havanın ne soğuk ne sıcak tam kıvamında olduğu, sokaklarında gezmelik Eylül ayında ise biraz paraya kıymak zorunda kalabilirsiniz.

4. Dubai

4. Dubai

Burj Al Arab'da iki kişilik oda-kahvaltının fiyatı ne kadar düşüyordur onu bilemeyiz ama Dubai kendi standartlarında size en uygun tatili Mayıs-Temmuz arasında sunuyor. Dubai'nin belki biraz ferahlayıp sıcakların deriyi delip geçmediği dönemlerinde yani Aralık-Nisan ayları arası fiyatlar canınızı sıkabilir.

5. Hong Kong

5. Hong Kong

Uzakdoğu'da bir kapitalizm cenneti! Mayıs-Haziran ayları Hong-Kong için en ideali. Kalabalığı, insanı içine çeken şehir hayatı, iyi giyimli hanımları ve beyleri ile Hong Kong Ağustos ayında pek de tavsiye edilmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İstanbul

6. İstanbul

Hava güzel oldu mu İstanbul'da tatil için eli cebe atmak gerekiyor gibi duruyor. Mart-Nisan ve Eylül ayları İstanbul'un tuzlu zamanları. Soğukla aram iyi, Boğaz'a karşı içerim çayımı her şekil ısınırım diyenler Kasım-Şubat arası İstanbul'a!

7. Kuala Lumpur

7. Kuala Lumpur

Uzakdoğu meraklılarının vazgeçilmez durağı Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur aynı anda nasıl hem egzotik hem modern olunuru en ekonomik Eylül ayında sizlere gösteriyor.

8. Londra

8. Londra

Interrail rotasının genellikle mecburi nedenlerle dışında tutulan Londra hepimizin içinde bir ukte, ilk fırsatta görülecek yerler listesinde kafadan ilk üçtedir. Sterlin'in çoğu zaman hesabın yetmediği değerini Şubat-Nisan arasında biraz daha hoş görüyle karşılayabilirsiniz. Mayıs-Haziran aylarında ise paşa paşa evde oturmak Londra'ya gitmekten daha mantıklı gözüküyor.

9. Los Angeles

9. Los Angeles

Bir yıl önceden almış olmama rağmen zaten uçak parasına bir maaştan çok daha fazlasını gömdüm bari orada daha hesaplı olayım diyorsanız Kasım ayında size Los Angeles yolları gözüküyor! Denizse okyanus dibinizde, şan şöhretse Hollywood sizi bekler. Çizgi filmdeki gibi Beverly Hills'te arkası havuzlu limuzinde keyif çatamasanız da Los Angeles Haziran-Temmuz ayları hariç iyidir, hoştur.

10. Milano

10. Milano

Haziran-Ağustos ayları arasında Milano'dan başlamak üzere güzel bir İtalya turu yaz tatili planı olarak kulağa en makul gelenlerden. Havası tanıdık, insanı benzer, fiyatlar en uygun daha ne olsun? Şubat-Mart aylarında oralarda gezmek biraz can yakabilir ama zaten gerek de yok. Orası da kış burası da, değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. New York

11. New York

Ve işte Amerika'nın göz bebeği, hayallerin şehri! Yılın ilk üç ayı New York seyahati için ideal. Ama ne yazık ki fiyatların en yüksek olduğu ay Kasım. Kasım'da romantizmi Amerika'da değil başka bir yerde yaşayacağız artık.

12. Oslo

12. Oslo

İskandinav yarımadasının herkeste uyandırdığı duygu farklıdır. Ama şurası kesin doğal güzelliklerine, düzenine, yüksek yaşam standardına bakıp bir iç geçirmemek elde değil. İşte uzaktan değil az daha yakından iç geçireyim diyenler için en uygun zaman Ocak-Mart ve Kasım ayları. Aman dikkat bu merak Nisan-Haziran arası çok da iyi sonuçlar vermeyebilir.

13. Paris

13. Paris

Kimilerine göre dünyanın merkezi, tek yaşanılası yeri kimilerine göre ise abartıldığı kadar bir özelliği bulunmayan balon bir şehir. Bunu yerinde gidip görmek, kendi kararınızı vermek istiyorsanız Ocak-Mart ayları için plan yapmanın tam zamanı! O kadar bekleyemem Eylül ayı ne güne duruyor derseniz de kesenin ağzını baya bir açmanız gerekecek.

14. Roma

14. Roma

Roma'nın zamanı olmaz. Her an güzeldir, her mevsim başka sürprizleri vardır. Yılın ilk ayları gitseniz de kar kış dinlemez şehrin büyüsüne kendinizi en tasarruflu şekilde kaptırıverirsiniz. Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim ayları yükselen fiyatlar yine de keyfinizi kaçıramaz ama belki Aşk Çeşmesi'ne attığınız bozuklukların bile hesabını yaptırabilir.

15. Sidney

15. Sidney

Gidelim buralardan dayanamıyorum diyenlere en uzak mesafesinden en güzelinden Sidney! Mümkünse bu depresif ruh halinizi Eylül-Ekim arasında bir yerlere denk getirin. Ne depresyonu ben kışın ortasında plajlara akacağım, okyanusta kulaçlar atacağım diye düşünüyorsanız maalesef bu fikirde olan tek siz değilsiniz ki Kasım-Aralık aylarında fiyatlar Sidney'de tavan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Stockholm

16. Stockholm

Tatil demek mücadele demek görüşündeyseniz Stockholm Aralık-Ocak aylarında en soğuğundan kapılarını size açıyor. Nisan-Haziran aylarında ise Stockholm'un havası daha güzel olabilir ama fiyatlar da sizin keyfinizi biraz kaçırabilir. Yok yere sendromun literatürdeki anlamını değiştirmeye gerek yok, değil mi?

17. Viyana

17. Viyana

Dünya tek bir ülke olsa Viyana herhalde bu ülkenin kültür ve sanat başkenti olurdu. Elitist tavrı ve asil duruşuyla Haziran-Ağustos aylarında en güzel şnitzelin tadına bakabilirsiniz. Şubat ayında ise durum biraz değişiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
2
1
1
1