Görüş Bildir
Haberler
Drogba'dan Yabancı Oyuncu Kararına Destek

Drogba'dan Yabancı Oyuncu Kararına Destek

Enver K.
26.01.2015 - 11:46 Son Güncelleme: 26.01.2015 - 11:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'ın eski yıldızı Didier Drogba, Türkiye'deki yabancı futbolcu statüsünün değişmesiyle ilgili de 'Yabancı oyuncu sınırlaması olmaması önemli. Dünyanın her yerinde de böyle olmalı. Çünkü hem Türk oyuncular hem de ligin düzeyi için yurtdışından oyuncuların gelmesi ve tecrübelerini paylaşması gerekli. İyi bir kombinasyonun olması önemli' ifadelerini kullandı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden  Chelsea'de forma giyen Didier Drogba, İstanbul'u, Türk yemeklerini ve  arkadaşlarını özlediğini söyledi.

Başkent Londra'da Futbol Yazarları Birliği'nin (Football Writers'  Association) düzenlediği ödül törenine katılan 36 yaşındaki futbolcu, AA  muhabirinin sorularını yanıtladı. Türk Hava Yolları'nın reklam yüzü Drogba,  röportajda 'Türk halkını çok özledim, sizi seviyorum' diyerek Türkiye'ye selam  gönderdi.

2012-13 ve 2013-14 sezonlarında Galatasaray forması giyen Fildişi  Sahilli yıldız oyuncu, İstanbul'da çok sayıda arkadaşının ve harika anılarının  olduğu belirterek, 'Özlediğim birçok şey var ama özellikle Türk yemeklerini  özlüyorum. Türk yemekleri her zaman çok lezzetliydi. Arkadaşlarımı özlüyorum,  onlar İstanbul'da iyi hissetmemi sağladılar' diye konuştu.

Chelsea'ye döndükten sonra sarı-kırmızılı takımın maçlarını takip  ettiğini ifade eden Drogba, Galatasaray'ın sezon sonunda şampiyon olacağına  inancını dile getirdi.

Deneyimli futbolcu, Galatasaray'da yaşanan teknik direktör  değişikliklerine ilişkin, 'Kulüp, kendi için doğru olanı yapmak zorunda. Çünkü  amaç başarıyı sağlamak. Dolayısıyla bu tip kararlar vermek her zaman zordur ama  süreç doğru işlediği ve taraftarlar mutlu olduğu sürece bu kararlar iyidir' değerlendirmesinde bulundu.

'Yabancı oyuncu sınırlaması olmaması önemli' 

Didier Drogba, Türkiye'deki yabancı futbolcu statüsünün değişmesiyle  ilgili de 'Yabancı oyuncu sınırlaması olmaması önemli. Dünyanın her yerinde de  böyle olmalı. Çünkü hem Türk oyuncular hem de ligin düzeyi için yurtdışından  oyuncuların gelmesi ve tecrübelerini paylaşması gerekli. İyi bir kombinasyonun  olması önemli' ifadelerini kullandı.

Premier Lig'de en yakın takipçisi Manchester City'nin beş puan önünde  lider durumda bulunan Chelsea için şimdilik sezonun harika geçtiğini dile getiren  Drogba, 'Umarım bu sezonu kupalarla tamamlarız. Chelsea'de çok mutluyum' dedi.

Manchester ekiplerini rakip gösterdi 

Chelsea'de bu sezon 23 maçta forma giyen ve 6 kez rakip fileleri  havalandıran Drogba, şampiyonluk yolunda en büyük rakiplerinin Manchester City  olduğunu söyledi. Yıldız futbolcu, 'Manchester City sezon sonuna kadar bizi  zorlayacaktır. Manchester United da orada duruyor. Büyük takımlar hiçbir zaman  yıkılmaz' diye konuştu.

36 yaşındaki futbolcu, İngiltere Federasyon Kupası 4. turunda 2-0 öne  geçtikleri ancak 4-2 yenilerek elendikleri Bradford maçıyla ilgili ise 'Maçı  kaybettik çünkü kupa maçıydı. Kupa maçlarında kazanabilirsin ya da  kaybedebilirsin. Bizim için kötü bir gündü ama önümüzde takım için iyi günler  olacağını umuyorum' değerlendirmesini yaptı.

Kariyerine Chelsea'de antrenörlük yaparak devam edip etmeyeceğini  henüz bilmediğini belirten Drogba, şu anda oynadığı futbola odaklanmış durumda  olduğunu kaydetti. 

AA - Yunus Kaymaz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0