Görüş Bildir
Haberler
'Domuzlar da Yapmış Bir Domuzluk Yani...'

'Domuzlar da Yapmış Bir Domuzluk Yani...'

12.11.2014 - 11:56 Son Güncelleme: 12.11.2014 - 13:04

İSTANBUL’da art arda şehre inen, Boğaz kıyılarına kadar gelen yabandomuzlarına, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu TBMM’deki sohbetinde, espriyle değindi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan ve Turan Yılmaz’ın haberine göre sorunu, sayıları artan domuzların yeterli yiyecek bulamamasına bağlayan Eroğlu, bu durumun 3’üncü havalimanı inşaatıyla ilgisi olmadığını iddia ederek, “Domuz, domuzluğunu yapmış” dedi. Bakan Veysel Eroğlu, İstanbul’un yeşil doğasının korunması için 18 milyon ağaç diktiklerini belirterek şöyle konuştu:

‘YIRTICILAR AZALDI’

“Bakanlık olarak yerleşim yerlerine inme nedenlerini araştırıyoruz. Biraz da yırtıcı sayısının azalmasından kaynaklanıyor. Biz yaban hayvanları yerleşim yerlerine inmesinler diye bulundukları yerlere yiyecek bırakıyoruz. Hatta ulaşamadığımız yerlere helikopterlerle et ve yiyecek atıyoruz. Yabani meyve ağaçları dikiyoruz. Domuzlar da yapmış bir domuzluk yani. Bakanlık olarak bir yere bir şey yapılacaksa, yaban hayvanları için ekolojik köprü şartı getiriyoruz. Buna göre izin veriliyor.”

CHP’den soru önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yabandomuzlarının İstanbul’a inmelerinin nedenlerini soru önergesi ile TBMM gündemine getirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı’na İstanbul’da 3’üncü Boğaz köprüsü ve havaalanı için ne kadar ormanın tahrip edildiğini soran Oran, sorularını şöyle sürdürdü: “Ekolojik köprüler kuruldu mu? Bu köprüler kuruldu ve çevreye, ormana zarar verilmediyse yabandomuzları neden artık İstanbul’un muhtelif semtlerinde panikle şehir içlerine inmektedir?”

HES’lerdeki eylemler lobi gazı’

Türkiye’nin dört yanında eylemlere sahne olan hidroelektrik santralları ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’ndan ilginç bir uyarı geldi: ‘Enerji lobisinin gazına gelmeyin.’

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik santralları (HES) ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Bakan Eroğlu, dün Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbetinde şunları söyledi: “Bütün dünyada HES’ler teşvik ediliyor. Suyu tüketmiyor, yerli temiz kaynak, tabiatı tahrip etmiyor. HES’lere ayırdığımız alan son derece sınırlı. Yaptığımız barajlara gidin, Hasankeyf muhteşem oluyor. Anamur Alaköprü’deki baraj içinde yapılan köyler nasıl, villada oturuyorlar kardeşim. Ilısu köyü, tamamen haraptı, şimdi bin metrekare içinde iki katlı villada oturuyor. Depreme karşı koruyoruz. Asla mağdur etmiyoruz.”

Nuray BABACAN / Turan YILMAZ | Hürriyet

Kaynak: http://www.muhalifgazete.com/haber/14...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0