Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri'ni 'Masadaki Böcek' Dinlemiş

Dışişleri'ni 'Masadaki Böcek' Dinlemiş

adem kara
17.04.2014 - 09:40 Son Güncelleme: 17.04.2014 - 12:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı’ndaki Suriye toplantısını alt düzey bir bakanlık çalışanının, ‘ paralel yapının yönlendirmesiyle ‘ ve masa telefonuna konulan böcekle dinlediği önü sürüldü.

Hükümete yakın Sabah gazetesinin haberine göre MİT, dinlemeyi kimin yaptığını ortaya çıkarmak için üst düzey bürokratlardan hizmet görevlilerine kadar her ihtimali ele aldı; dinlemenin yapıldığı odaya ve odanın bulunduğu kata belli bir tarih aralığında giren herkesi inceledi. Şüpheli sayısı önce dörde indirildi, ardından alt düzey personel ‘ tespit ‘ edildi. Bu kişinin adı açıklanmadı.

Habere göre MİT’in ortaya çıkardığı bulgular şöyle:

  • Dinleme, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun makam odasında, oturma grubunun yanında bulunan masa telefonuna konulan böcekle yapıldı;

  • Böcek telefona, bakanlıktaki toplantının programa alınmasının ardından yerleştirildi ve hemen ardından yerinden alındı;

  • Böceği alt düzey bir Dışişleri personeli koydu.

  • Bu kişi paralel yapının yönlendirmesiyle hareket etti.

  • Bu personelin bağlantılı olduğu belirtilen kişiler de incelemeye alındı.

Sabah’ın haberinde, böceği koyduğu öne sürülen Dışişleri personelini ‘ casus ‘, dinlemeyi de ‘yüzyılın casusluk olayı’ diye nitelenmesi dikkat çekti.

‘Casusluk’ soruşturması Ankara Başsavcılığı’nda, daha önce özel yetkili savcıların yürüttüğü soruşturmaların büyük bölümünü üstlenen ‘Anayasal düzene karşı işlenen suçlar bürosu’ tarafından yürütülecek.

17 Aralık soruşturmasından sonraki görevden alma ve atama dalgası sırasında, büronun başına Ankara Başsavcıvekilliği’ne atanan Veli Dalgalı getirilmişti. Dalgalı, savcı Şadan Sakınan’dan alınan KPSS soruşturmasını yürüten savcı olarak tanınıyor.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/disisl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0