Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Yayın Yasağı AKP-IŞİD İş Birliğini Saklama Kaygısı ve Girişimidir'

Demirtaş: 'Yayın Yasağı AKP-IŞİD İş Birliğini Saklama Kaygısı ve Girişimidir'

Onedio Medya
15.10.2015 - 12:03

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da ki patlamaya ilişkin getirilen yayın yasağını değerlendirerek, “Yargılamanın, soruşturmanın hangi aşaması olumsuz etkileniyor ki bu kararı alabiliyorlar. Bunların hepsi kamuoyundan AKP -IŞİD iş birliğini saklama kaygısı ve girişimidir. Bu olayın altında milyonda bir PKK bağlantısı olsaydı yayın yasağı değil yayın mecburiyeti getirirdiler” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin MYK Toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Ankara’daki patlamayla ilgili yayın yasağının getirilmesinin sorulması üzerine Demirtaş, “Daha önce benzer saldırılarda da benzer kararlar alındı. Hem Diyarbakır hem Suruç patlaması aşağı yukarı yargı ayağı, medya ayağı benzer kararlar aldı. Hem soruşturmayı kararttılar hem de yayınla ilgili kısıtlayıcı kararlar alındı. Bunların tamamı ne olup bittiğinin kamuoyundan saklanması kaygısıyla alınmış kararlardır. Şimdi soruşturmanın selametini kamuoyunun tartışmasını nasıl etkileyebilir. Sizler, bizler bu konuya ilişkin görüşlerinizi kamuoyunda paylaştıkça savcı bundan nasıl etkilenir. Psikolojik olarak mı olumsuz etkileniyor. Yargılamanın, soruşturmanın hangi aşaması olumsuz etkileniyor ki bu kararı alabiliyorlar. Bunların hepsi kamuoyundan AKP -IŞİD iş birliğini saklama kaygısı ve girişimidir. Çok açık ve net.“ ifadelerini kullandı.

'Bir PKK bağlantısı olsaydı yayın yasağı değil, yayın mecburiyeti getirirlerdi'

Demirtaş, şöyle devam etti: ”Bu olayın altında milyonda bir PKK bağlantısı olsaydı yayın yasağı değil yayın mecburiyeti getirirdiler. 24 saat herkes yayın yapsın diye mecburiyet getirirdiler. Derhal kaldırılması lazım. Başbakan, neyi gizlemeye çalışıyor, neyi saklamaya çalışıyor? Bu şekilde saklayabileceğine mi inanıyor, hayretler içerisindeyiz. Herkes bırakın düşüncesini ifade etsin. Kamuoyu zaten ne olup bittiğini biliyor. Bu şekilde deve kuşu misali kafanızı kuma gömerek gerçekleri de toplumdan saklayamazsınız.“

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
5
3
2
1
0