Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Ağırlığımızı Koyduk Gerekirse Yine Koyarız'

Davutoğlu: 'Ağırlığımızı Koyduk Gerekirse Yine Koyarız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cenevre görüşmelerinde PYD'nin yer almayacak olmasına ilişkin, 'PYD'nin bu sürece katılmaması için ağırlığımızı koyduk. Gerekirse yine koyarız.' dedi. Güneydoğu'daki operasyonlarla ilgili olarak Silopi'nin tamamen temizlendiğini ifade eden Başbakan 'Birkaç gün içerisinde Cizre'de de operasyonun tamamlanacağını planlıyoruz' dedi. Cizre'deki yaralılara ambulans gönderilmediği iddiasını yalanlayan Davutoğlu, 'Ambulanslarımızın olay mahalline intikali için her türlü çalışma yürütüldü. Ama burası öyle bir bölge ki, olay mahalline gitmek istendiği anda ateş altında kalınıyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nde yapılan Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Cenevre görüşmelerinde PYD'nin yer almayacak olmasına ilişkin Davutoğlu, 'ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile açıkça görüştük. Elimizdeki bütün belgelerle nasıl bir PYD ve PKK'nın Türkiye'deki terör faaliyetlerini kanalize ettiklerini gösterttik. Bu konuda Türkiye'nin kaygılarını anladıklarını ifade etti. Zaten anlamamış olsalardı herhalde PYD'nin masaya davet edilmesi için ABD farklı bir tutum alırdı. Çok net ifade ettim Suriyeli Kürtler olmadan masa kurulmaz. Araplar, Türkmenler olmalı ama terör unsurları olmamalı dedik. PYD'nin bu sürece katılmaması için ağırlığımızı koyduk. Gerekirse yine koyarız' diye konuştu.

"Rusya ile şu anda bazı sıkıntılar var"

"Rusya ile şu anda bazı sıkıntılar var"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Suriye konusunda herkesle görüşüyoruz. Rusya ile şu anda bazı sıkıntılar var. Farklı kanaatler var. Uçak düşmeden önce de vardı. Herkes biliyor ki Türkiye'nin kabul etmediği, arzu etmediği bir çözüm Suriye'nin hiçbir yerinde başarılı olamaz. Şu anda Suriye'nin toplam nüfusunun yüzde 12'sini biz barındırıyoruz. PYD'ye yakın kesimler bile Türkiye'nin net tutumu karşısında durumu yeniden değerlendirmek zorunda kaldı' açıklamasında bulundu.

'YPG Fırat'ın batısına geçmedi'

'YPG Fırat'ın batısına geçmedi'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Fırat'ın batısına YPG geçmeyecek' diyen Davutoğlu, 'Geçmedi mi hala?' sorusu üzerine 'Geçmedi tabi. Fırat'ın batısına YPG geçmedi. Biz sınırımızda ne rejimi, YPG ne DEAŞ'i istiyoruz. Türkiye kendisine dönük her hareketi gerektiğinde durdurma konusunda her türlü adımı atar' diye konuştu.

"Silopi temizlendi, Cizre'de de bir kaç güne kadar bitecek"

"Silopi temizlendi, Cizre'de de bir kaç güne kadar bitecek"

Davutoğlu Güneydoğu'da PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarla ilgili olarak ise;

'Silopi bütün sokakları ile temizlendi. Operasyon sonrası sürece geçiyoruz. Yakın bir kaç gün içinde de Cizre'de de operasyonların tamamlanacağını planlıyoruz. Sur ve diğer ilçelerde de operasyon sonrası atılacak adımları düşünüyoruz. Şu anda 15 bin öğrenci değişik illerde eğitime alındı. Ellerinde silah olsun bir takım görüşmeler devam etsin düşüncesi yanlış. Kimsenin elinde silah olmayacak' dedi.

Sur'dan kaçan ailelere kira yardımı

Sur'dan kaçan ailelere kira yardımı

Başbakan son olarak yasakların genişletildiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinden göç eden vatandaşlar için; 'Sur'dan çıkarak başka yerlerde ikame etmek zorunda kalan 6 bin civarında aileye kira yardımı yapıyoruz. Otellerde ağırlıyoruz. Masraflarını devlet karşılıyor. Kimse sahipsiz değil. Bize başvuran herkese yardım ediliyor. Bazı sızmalar oldu bazı mahallelere onları da takip ediyoruz. Bölgede bir çok yerde kentsel dönüşüm yapılacak' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ambulans açıklaması: Teröristler ateş açıyor

Ambulans açıklaması: Teröristler ateş açıyor

Suudi Arabistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda da konuşan Başbakan, Cizre'de yaralılara ambulansın gitmediği iddialarına ilişkin olarak; 'Hiç kimse Türkiye'de terörle mücadele edilirken hukuk dışına çıkıldığı iddiasında bulunamaz. Ambulans güvenli alandan çıkıp çatışma alanına girdiği anda ateş altında kalıyor' ifadelerini kullandı.

'Önce tedavi eder sonra yargıya göndeririz'

Cizre'deki yaralılarla ilgili konu İçişleri ve Sağlık bakanlıklarına intikal ettiği andan itibaren hem bakanların hem de kendisinin bizzat takip ettiğini belirten Davutoğlu, ambulansların olay mahalline intikali için her türlü çalışmanın yürütüldüğünü ifade etti. Davutoğlu, 'Ama burası öyle bir bölge ki, olay mahalline gitmek istendiği anda ateş altında kalınıyor. Herkesin samimi olması lazım. Biz teröre ve teröriste karşı mücadeleyi yaparız ama yaralı kim olursa olsun onu da alır hastaneye yetiştirmek için her türlü tedbiri de alırız. Bir cezaya muhatap olacaksa dahi önce tedavi eder sonra yargıya göndeririz' diye konuştu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
20
20
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Adam kısaca Suriye'yi karıştıran biziz , orda barış olacaksa biz istersek olur istemezsek savaş çıkartır izin vermeyiz diyor.Hani Suriye'nin her yerinde İşid... Devamını Gör

Şarköylü metalci

oğlum şu ağırlığımızı koyduk, gücümüzü gösterdik, bi bakış attık altlarına sıçırdık falan muhabbetini yapmayın artık be hahashdskalj koskoca adamlarsınız amk.

Kaan Çakmak

nereye koydun evladım hadi göster bakalım amcalara ağırlığını