Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 3. Köprü Bu Yaz Açılacak

Davutoğlu: 3. Köprü Bu Yaz Açılacak

ATKN
08.01.2016 - 18:17

Başbakan Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının yüzde 88'inin tamamlandığını belirterek, 'İnşallah bu yaz içinde İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu,  Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Odayeri-Paşaköy arasındaki bağlantı yollarının da süratle tamamlandığını bildiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Daha önce iki ayrı açılış planladığımız bir projeydi, ama şimdi, bugün aldığımız bilgilerle Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla birlikte şu hususta firma yetkilileriyle mutabık kaldık: Aradaki süre gittikçe kapanıyor. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre, bağlantı yollarındaki hızlı seyir dolayısıyla kapanıyor. Bu konuda yetkilileri de tebrik ediyorum. Dolayısıyla neredeyse arada birkaç ay gibi bir süre kalıyor açılış bakımından. Şu ana kadar da projenin yüzde 88'i gerçekleşti, gerçekleşme oranı yüzde 88. Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde, mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırılmış olacak.'

'Genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü'

'Genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü'

'Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor' diyen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: 

'Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü. 3. Köprü İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı.'

'Başika'da yürütülen faaliyet sadece DAEŞ'e karşıdır'

'Başika'da yürütülen faaliyet sadece DAEŞ'e karşıdır'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada Başika kampı hakkında 'Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Güvenlikleri bağlamında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmamıştır. Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar. Başika kampında yürütülen faaliyet sadece ve sadece DAEŞ'e karşıdır. Irak Merkezi Hükümeti bütün bu toprakları, egemenliğini koruyacak şekilde tümünü kontrol altına aldığında zaten Türkiye'nin orada bulunmasına ihtiyaç kalmayacaktır.' ifadelerini kullandı.

'Teröre karşı mücadelede hiçbir zaman taviz vermedik'

'Teröre karşı mücadelede hiçbir zaman taviz vermedik'

DEAŞ'e karşı mücadele hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, 'Geçmişte Türkiye'yi DAEŞ'e karşı yeterince mücadelede bulunmuyor diye eleştirmeye kalkanlar, şimdi DAEŞ'e en doğrudan, Musul bağlamında söylüyorum, etkide bulunacak, mücadele edecek oradaki Iraklıları eğittiğimiz ve bulunduğumuz için eleştiri yönelten kesimler olabiliyor. Biz teröre karşı mücadelede hiçbir zaman herhangi bir taviz vermedik ve Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine sonuna kadar saygılıyız, sadığız. Orada bulunuşumuz; Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak içindir' dedi.

'DAEŞ bir başka ülkeden daha çok Türkiye'yi tehdit etmektedir'

Başbakan Davutoğlu ayrıca, 'Tutumumuz Amerika tarafına açık bir şekilde aktarılmıştır. Bu tutumun parametreleri bellidir. Bir; Türkiye uluslararası terör faaliyetlerine karşı uluslararası toplumla birlikte, koalisyonla birlikte, Irak hükümetiyle birlikte bir çaba yürütmektedir. İki; Başika'daki varlığımız bu çabanın doğal bir sonucudur ve sadece teröristlere karşıdır. Üç; Musul'un kurtarılması, Kuzey Irak, Türkiye için de bir ulusal güvenlik alanı halindedir. Çünkü PKK'nın ve DAEŞ'in mevcudiyeti herhangi bir başka ülkeden daha çok Türkiye'yi tehdit etmektedir. Dört; Bütün bu faaliyetler Irak'ın toprak bütünlüğü ve Irak egemenliğine saygı çerçevesinde yapılmaktadır, başka herhangi bir gündemi, gizli bir hedefi yoktur' şeklinde konuştu.

Yeni anayasa çalışmaları: 'Sayın İsmail Kahraman tarafından çalışmalar yürütülecek'

Yeni anayasa çalışmaları: 'Sayın İsmail Kahraman tarafından çalışmalar yürütülecek'

Yeni anayasa çalışmaları hakkında da konuşan Başbakan Davutoğlu, 'Bundan sonra artık TBMM'nin değerli Başkanı Sayın İsmail Kahraman tarafından çalışmalar yürütülecek. O da dün bir açıklama yaptı. Partilere, Anayasa Komisyonu'na üye verme konusunda davette bulundu. Biz de AK Parti olarak değerlendirmelerimizi yetkili kurullarımızda yapacağız ve arkadaşlarımızı tespit edeceğiz, Sayın Meclis Başkanımıza bildireceğiz. Önümüzdeki hafta MYK'yı topladığımızda bunları istişare eder, bildiririz' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
29
11
7
7
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

o köprünün bi bacağı diyanetin başındakine diğer bacağı sana ort kısmı komple saraya.....

II for freedom

Trafik sorunu yeni yol inşa ederek çözülmez. Yeni yollar ve köprüler trafiği içinden daha da çıkılmaz hale getirir. Trafiği çözmek istiyorsanız hız limitini ... Devamını Gör

Ali Kirman

Ayrıca alt yapı ve toplu taşımaya önem vermeleri gerekiyor. Yeni yollar sadece yoğunluğu başa yöne aktaracaktır. 10 tane köprü de olsa yetmez.. Ama olsun 3. ... Devamını Gör

TENGRİ BİZ MENEN

Canım ya 3. Köprüyü falan bırak Da gökçek'e desene şu Keçiören metrosunu açsın artık