Görüş Bildir
Haberler
Ve Charlie Hebdo Türkçe Yayımlandı

Ve Charlie Hebdo Türkçe Yayımlandı

FreiGeist
14.01.2015 - 09:13 Son Güncelleme: 14.01.2015 - 14:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'e Önce Arama Sonra Koruma

Cumhuriyet gazetesi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun 16 sayfalık özel sayısından 4 sayfasını Türkçe yayımladı. Gece saatlerinde kamyonları matbaadan çıkarken durduran polis ekipleri 40 dakika süreyle arama yaptı. Savcılık, Charlie Hebdo kapak karikatürünün seçkide yer almadığı bilgisi üzerine engeli kaldırdı. Gece saatlerinde polis, gazete binası önünde önlem aldı. Gazeteye çıkan sokak ve caddeler kapatıldı; bina çevresine zırhlı araçlar ile Özel Harekat Timleri konuşlandırıldı.

Fransa'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo yeni sayısıyla çıktı; raflarda yerini aldı. Cumhuriyet gazetesi de, dünya genelinde 16 dilde 3 milyon basılan 16 sayfalık Charlie Hebdo Dergisi'nden 4 sayfa yazı ve karikatür seçkisine yer verdi.

Gazetede yayımlanan bölümlerde, saldırıyı kınamak için sokaklara çıkanların resimlerinin üzerine konuşma baloncuğu açılarak 'özgürlük' ve 'demokrasi' yazıları yazıldı. Dergide Katoliklerin dini lideri Papa Francisco karikatürleri yer aldı. Bir karikatürde Nijerya'da Boko Haram örgütünün öldürdüğü 2 bin kişiden bahsedildi. Derginin yazarı Antonio Fischetti 'Ölmediler İşte' başlıklı yazısında, silahlı saldırıda hayatını kaybeden arkadaşlarından bahsetti; onlara özlemini dile getirdi. Saldırıda hayatını kaybeden yazar ve çizerlerin karikatürlerine de yer verildiği görüldü.

Cumhuriyet Dağıtımına Polis Baskını

Cumhuriyet Dağıtımına Polis Baskını

Cumhuriyet gazetesinin de basıldığı İstanbul Esenyurt'taki Doğan Medya Grubu'na ait Doğan Printing Center (DPC) çıkışında polis dağıtım kamyonlarını durdurdu.

Cumhuriyet gazetesinin verdiği bilgiye göre saat 01.10'da içlerinde Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerin de bulunduğu Yay-Sat'a ait kamyonları matbaadan çıkarken durduran polis ekipleri 40 dakika süreyle Cumhuriyet gazetesini kontrol etti. Emniyet yetkilileri savcılığı arayarak yayın hakkında bilgi verdi. Savcılık, Charlie Hebdo kapak karikatürünün seçkide yer almadığı bilgisi üzerine engeli kaldırdı. Polis, savcının izniyle kamyonların dağıtıma çıkmasına izin verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazete Önünde Güvenlik Önlemi

Gazete Önünde Güvenlik Önlemi

Öte yandan Charlie Hebdo'nun bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayımlanacağı haberleri üzerine, gece Şişli'de bulunan Cumhuriyet gazetesi binası önünde polis tedbir amaçlı geniş güvenlik önlemi aldı. Saat 24.00 sıralarında 'akrep' diye tabir edilen zırhlı polis aracı gazete binası önünde beklemeye başladı. Saat 01.00'dan itibaren de gazeteye çıkan Şişli Büyükdere Caddesi'ni Abide-i Hürriyet Caddesi'ne bağlayan yol, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokağı ve İstiklal Sokak güvenlik şeridi ve demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. Polislerin gazete önünde ve çevresinde bekleyişi sürerken, gazetenin güvenlik personellerinin nöbet tuttuğu görüldü.

Ayrıca sabah saatlerinde bölgeye Özel Harekat Timleri de sevk edildi.

Utku Çakırözer'den Açıklama: 'Kapak Sayfasına Yer Vermedik'

Utku Çakırözer'den Açıklama: 'Kapak Sayfasına Yer Vermedik'

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer Twitter üzerinden açıklamada bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Bürosuna Tehdit Mesajı

Ankara Bürosuna Tehdit Mesajı

Ankara’da, kimliği belirsiz bir grup, Cumhuriyet Gazetesi’nin bahçe duvarına, ‘Charlie provokasyona devam ediyor’ ve 'Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın’’ yazılı iki pankart bıraktı. 

Olay, saat 00.00 sıralarında Cumhuriyet Gazetesi’nin Çankaya’daki binasında yaşandı. Sokağa gelen kimliği belirsiz yaklaşık 15 kişilik grup, gazetenin bahçe duvarına ‘Charlie provokasyona devam ediyor’ ve 'Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın’ yazılı pankartları bıraktı. Pankartların fotoğrafını da çeken grup, güvenlik görevlisinin olan biteni anlamak için dışarı çıkması üzerine olay yerinden ayrıldı. 

Güvenlik görevlisinin ihbarı üzerine olay yerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Güvenlik Şube ve asayiş ekipleri sevk edildi. Pankartların fotoğrafını çeken ekipler olay yerinde bir süre incelemede bulundu. Ekipler ayrıca güvenlik görevlisinin ifadesine başvurdu. Gazetenin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan ekipler şahısların tespiti için araştırma başlattı.

DHA, Cumhuriyet ve Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0