Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dokunulmazlık Sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dokunulmazlık Sinyali

Deniz Gök
02.01.2016 - 14:38 Son Güncelleme: 02.01.2016 - 17:13

Cumhurbaşkanı ErdoğanHDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında açılan soruşturmalara ilişkin; 'İki eş başkanın yaptığı açıklamalar kesinlikle anayasa suçudur. Parti kapatma olayı düşünülmemeli, gündeme dahi gelmemeli. Ama suçu irtikap eden, bedelini ödemek durumunda' dedi. Erdoğan İsrail'le ilişkilerin normalleşmesiyle ilgili olarak da 'İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeğidir. Bunları görmemiz lazım.' değerlendirmesinde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Suudi Arabistan temaslarının ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta beraberindeki gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili değerlendirmelerin ardından HDP eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında açılan soruşturmalara ilişkin Erdoğan şunları söyledi:

'İki eş başkanın yaptığı açıklamalar kesinlikle anayasa suçudur. Haklarında cumhuriyet başsavcılıklarının başlattıkları süreçler var. Bu konuların takip edilmesinin gereğine inanıyorum. Parti kapatma olayı düşünülmemeli, gündeme dahi gelmemeli. Ama suçu irtikap eden milletvekili, belediye başkanı veya başkaları olabilir. Bunlar bedelini ödemek durumunda.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir. Ülkeyi parçalayıp bölmeye yönelik mesajları kabul etmemiz mümkün değil. Şu anda Meclis’te 160’ı aşkın dosyaları var bunların.'

"İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım"

"İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım"

İsrail’le ilişkilerin normalleşmesi ile ilgili de konuşan Erdoğan;

'İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeğidir. Bunları görmemiz lazım. Biz karşılıklı samimiyet çerçevesinde bu adımları atmayı başarabilirsek normalleşme beraberinde gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filistin’deki kardeşlerimizi gözetmek durumundayız. Oradaki okullar, hastaneler... Elektrik yok, su yok. Bu sorunlar bağırıp çağırmakla çözülmüyor. O nedenledir ki “Görüşmelerimizi sürdürelim” diyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
65
13
12
8
6
0