Görüş Bildir
Haberler
Yüksekdağ'dan 'Dokunulmazlık' Yanıtı: 'Sıkıysa Gelin'

Yüksekdağ'dan 'Dokunulmazlık' Yanıtı: 'Sıkıysa Gelin'

“Dokunulmazlıklarının kaldırılması terörle mücadele açısından havayı olumlu yönde etkileyecektir” diyen Erdoğan’a HDP Eş Başkanı Yüksekdağ yanıt verdi ve '7 Haziran'da 80 milletvekili ile Meclis'e girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin!” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, kendisi ve HDP'nin diğer eş başkanı Selahattin Demirtaş hakkında açılan soruşturmalar hakkında yorum yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi:

“Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesi, sözcüleri olarak rolümüzü işlevimizi kırmaya çalıştılar, Meclis'in kapısına beyaz torosları dayadıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerimizin, milletvekilleri ve eş genel başkanları dâhil olmak üzere zaten hiçbir zaman dokunulmazlığı olmamıştır.

Peşimizde canlı bombalarla siyaset yapanlar, her gün suikast tehdidiyle ve ihbarıyla birlikte mücadele yürütenler, gittiğimiz her yerde polislerin ve kontra güçlerin saldırısına maruz kalanlar bizleriz. Buna rağmen bizleri durduramadınız.

Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve siyaset yasağı yoluyla sayısız kez bu halkın iradesine saldırı düzenlediniz ama durduramadınız, caydıramadınız, geri adım attıramadınız. Aksine daha güçlü geldik. 7 Haziran'da 80 milletvekili ile Meclis'e girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin!”

‘Bizim yolsuzluk dosyalarımız yok’

 “Görmediğimiz hiçbir şey kalmadı ve görmekten ürkmekten çekineceğimiz sakınacağımız hiçbir şey yok. Bizim yolsuzluk dosyalarımız yok, bizim bütün sülalemizle içine girdiğimiz kirli çamurdan suç organizasyonlarımız, hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok.”

‘İlk dokunulmazlık tartışması yapıldığında imzaladık dilekçeyi’

“İlk dokunulmazlık tartışması yapıldığında imzaladık dilekçeyi. 80 milletvekiliyle gidip dilekçelerimizi Meclis Başkanlığına sunmuştuk. Buyur 'hodri meydan' dedik. O dilekçeler hala orada duruyor. Gelip geçtiğimiz yollarla bizleri caydıracaklarını sanmasınlar. Bugün tarihsel olarak çok şükür başımız dik, alnımız ak.”

Erdoğan’ın dokunulmazlık sözleri

Erdoğan’ın dokunulmazlık sözleri

Cumhurbaşkanı, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında Diyarbakır ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarında açılan soruşturmalar hakkında şunları söylemişti:

“İki eşbaşkanın yaptığı açıklamalar kesinlikle anayasa suçu. Haklarında Cumhuriyet başsavcılıklarının başlattıkları süreçler var. Bu konular takip edilmeli. Parti kapatma olayı gündeme dahi gelmemeli. Ama suçu irtikap eden milletvekili, belediye başkanı veya başkaları olabilir. Bunlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarının başlattığı soruşturmaları da bu çerçevede değerlendirmek lazım. Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir. Ülkeyi parçalayıp bölmeye yönelik mesajları kabul etmemiz mümkün değil.

Devlet içinde devleti kabul etmemiz asla mümkün değil. Bunlara karşı gerekli cevabın verilmesi, müeyyide uygulanması, yargı mekanizmasının devreye girmesi suretiyle atılması gereken adımlar var. Meclis’te 160’ı aşkın dosyaları var. Bunlar gözden geçirildiği zaman neyi kapsıyor, masaya yatırılacak ve ona göre adım atılacaktır.”

‘Kürt halkına rağmen anayasa sizi korumaz’

HDP’nin ve Kürtlerin marjinalleştirmeye çalışıldığını söyleyen Yüksekdağ, “Ne yapacaksınız? Milyonlarca insanı ortadan mı kaldıracaksınız. Abluka altına aldıkları yerde etnik temizlik hareketi başlattılar. Böyle bir girişimleri var ancak Türkiye'nin öz ve hakiki gücü Kürt halkıdır. Bunu asla ortadan kaldıramazsınız, bu halka rağmen yaptığınız anayasa derme çatma, kırık dökük sizi istediğiniz gibi koruyamayacak bir anayasa olur. Böyle bir anayasa sizi korumaz” ifadelerini kullandı.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
37
27
6
3
2
0