Görüş Bildir
Haberler
Cuma Namazı Çıkışı Mustafa Sarıgül'e Tepki

Cuma Namazı Çıkışı Mustafa Sarıgül'e Tepki

Fatih UZUN
24.01.2014 - 18:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cuma Namazı Çıkışı Mustafa Sarıgül'e Tepki

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün dile getirdiği iddialara twitter üzerinden cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti'nin Ankara Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında CHP'yi eleştirerek, 'Yolsuzluk konusunda bu kadar hassasiyetiniz var madem İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yapacak başka isim bulamadınız mı? Kurultay'da bu ismi yolsuzlukları nedeniyle ihraç ettiniz. Şu andaki Genel Müdür, İstanbul adayının yolsuzluk dosyaları önünde biliyorsunuz poz verdi. Pazar gününe kadar izin. Pazar gününe kadar açıkladın açıkladın o dosyayı. Açıklamadın...ben sizin kendi hazırladığınız CHP'nin özet dosyasını ben açıklayacağım' demişti.

Erdoğan'ın bu sözlerine Mustafa Sarıgül'den cevap geldi. Sarıgül twitter hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştığı mesajda, 'Pazar günü Kocamustafapaşa'da yurttaşlarımla birlikte olacağım. 11 yıl bekledin! 2 gün daha bekleme! Ne açıklayacaksan açıkla!' ifadelerini kullandı.

Bu arada Mustafa Sarıgül, esnaf ziyareti için gittiği İSTOÇ'ta cuma namazı da kıldı. Mustafa Sarıgül, cami çıkışında Türkiye Değişim Hareketi il ve ilçe başkanları ile partililer tarafından karşılandı. Bu sırada camiden çıkan bir vatandaş Sarıgül'e, 'Sayın Sarıgül, yıllardır bu parti dini siyasete alet etmeyin diyordu. Şimdi ne oldu, dini siyasete alet ediyorsunuz. Yıllarca CHP böyle bağırdı' diye seslendi. Bazı partililer Sarıgül'e seslenen vatandaşın yanına giderek tepki gösterirken, vatandaş cami bahçesinden uzaklaştırıldı.

Mustafa Sarıgül, camiden ayrıldıktan sonra İSTOÇ'ta esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaflarla sohbet eden Sarıgül, daha sonra İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay'ı makamında ziyarete etti.

GERGİNLİKTEN KARELER

Burada gazetecilere ziyaretiyle ilgili açıklamalar yapan Sarıgül, İstanbul'da inşaat yoğunluğunu hızla artması ve trafik sorununun üst noktada olması nedeniyle İSTOÇ esnafının zaman kaybı yaşadığını dile getirdi. 30 Mart'tan sonra İSTOÇ esnafıyla birlikte bazı planlamalar yapacaklarını söyleyen Mustafa Sarıgül, 'Buradaki tüccar ve esnafımız ülke ekonomisini gelişmesine, güçlenmesine çok önemli katkıda bulunuyor. Binlerce insan buradan ekmek yiyor. İSTOÇ Türkiye'nin marka sanayi sitelerinden bir tanesidir. İSTOÇ'taki vatandaşlarımızın evlerinden iş yerlerine gelirken mutlu ve huzurlu gitmesi için gerekli tedbirleri ve önlemleri alacağız' dedi.

'BİZİM ÜZERİMİZE GELECEKLER VE PROVOKASYON YAPACAKLAR'

Mustafa Sarıgül, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin cami çıkışında yaşanan olayı hatırlatarak, 'Bu tepkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki sorusuna Mustafa Sarıgül, 'Bizim üzerimize çok gelecekler ve provokasyon yapacaklar. Bazı şeyler planlı olarak yapılıyor ve biz onların hepsini biliyoruz.

Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/256...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0