Görüş Bildir
Haberler
Çocuklarınızın İlgi Alanı ve Hobileri Olmalı

Çocuklarınızın İlgi Alanı ve Hobileri Olmalı

Nurettin Şen
05.01.2014 - 12:56 Son Güncelleme: 05.01.2014 - 13:01

Çocuklarınızın İlgi Alanı ve Hobileri Olmalı

Şuanda sürekli olarak hobi maksatlı yapmış olduğunuz uğraşlarınızı bir düşünün, bir de bu uğraşlarınızı eğer çok küçük yaşlarda edinmeye başlasaydınız bugün ne kadar bu alanda tecrübeli ve bilgili olacağınızı bir düşünün. İşte bütün mesele tam olarak burada başlıyor. Çocuklarınızın erken yaşta hobi edinmeleri oldukça önemli bir unsur. Erken yaşta edinilen hobiler ileri ki yaşlarda profesyonel olarak icra edilebiliyor ve gelir kaynağı bile olabiliyor. Elbette bunları çocuklarınız için düşünmeniz gereken ileriki aşamalar erken aşamada ise çocuğunuzun gelişimi çok daha büyük bir önem taşıyor. Çocuklarımızı sürekli bilgisayarların başında bırakmak ya da oyuncakları ile baş başa bırakmak onlar açısından zevkli gibi görünsede aslında her saniye geri alınmayacak birer kayıp demektir.

  Çocuklarınızın küçük yaşlarda en çok ihtiyacı olan şey hayal gücünün gelişmiş olması ve bazı beceriler edinmesidir. Bu nedenle çocuklarınızın erken yaşlarda bazı hobiler edinmesini sağlamalısınız. Çocuklarınıza edindirtmiş olduğunuz hobilerin ne gibi faydaları mı olacak? Öncelikle ruhsal gelişimi açısından büyük bir destek olacak. Buna bağlı olarak da elbette hayal dünyası ve geliştirme gücü gelişecektir. İleri de iş dünyasında biliyorsunuz ki bu değerler başarının olmazsa olmaz yapı taşlarını oluşturuyor. Diğer yandan eğer güç kullanılması gereken uğraşlar edinilirse bu fiziksel gelişimi destekleyecektir.

  Böylece tam olarak doğru bir fiziksel gelişim süreci takip edecek fiziksel olarak daha dayanıklı ve sağlıklı olacaktır. Ayrıca çocuklarımızın edinmiş olduğu hobilerin bir kısmından onların iç dünyasını anlayabiliriz. Örneğin bir çocuk hobi olarak resim yapmayı seviyorsa kağıda ilk olarak düşüncelerini aktarmaya çalışacaktır. Böylece size onun iç dünyası hakkında bazı ipuçları sunacaktır. Bu durum diğer birçok uğraş alanı içinde aynıdır. Özellikle bir müzik enstrümanı çaldığında çalmak istediği parçalar onun iç dünyasını anlayabilmenin en önemli yollarından birisi olacaktır.

  Çocuklarınızın hobi edinmeleri elbette çok faydalı ve çok önemli bir alan ancak bu demek değildir ki onlar sizlerin uygun bulduğu hobileri yapmalılar. Öncelikle oğlunuz ya da kızınızın hobi olarak ne yapmak istediğini öğrenmeye çalışmalısınız. Ayrıca bu alanda ki bulunan kişisel gelişim kitapları da sizler için fazlasıyla faydalı olabilir.

Kaynak: http://www.modazor.com/cocuklarinizin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
9
4
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın