Görüş Bildir
Haberler
CNN'de Erdoğan'a Ağır Sözler

CNN'de Erdoğan'a Ağır Sözler

CNN'de Erdoğan'a Ağır Sözler

David Frum, yorumuna, 'Twitter yasağı Türkiye'nin en küçük derdi' başlığı kullanılan yorumuna 'Muhtemelen Türk hükümetinin Twitter'i yasaklama girişiminin çabucak çökerek bir maskaralığa dönüştüğünü duymuşunuz' sözleriyle girdikten sonra yasağın uygulamaya konulmasından ilk 24 saat sonra Türkiye'den 2.5 milyondan fazla Twitter gönderildiği bilgilere gönderme yapıyor.

İşlerin iyi olmadığını savunan Frum 'Türkiye, NATO müttefiki, AB üyeliğine aday, İran, Suriye ve Rusya ile yüz yüze olan bir ön cephe ülkesidir ve ciddi biçimde yanlış istikamete gidiyor. Birçok insan, hoş olmayan bu haberi yalanlama çabasında çok zaman harcadı. Ama artık daha fazla yalanlanamaz' gibi ağır sözlerini sarf ediyor.

Frum, 10 yıl önce 'Erdoğan tarzı bir Müslüman demokrasisi' nin radikal İslam'ın dikkat çekici bir alternatifi olarak gözüktüğünü, Erdoğan'ın Türk ekonomisini serbestleştirdiğini, etnik ve dini azınlıklara 'tavizler' verdiğini, ABD Başkanı Barack Obama'nı Erdoğan 'ı 'en güvendiği beş yabacı liderden biri' olarak nitelediğini anlattıktan sonra 'Ancak baştan beri, Erdoğan'ın İslami demokrasisinin güçlü bir otoriter kokusu vardı' savını öne sürüyor.

Bu bağlamda cezaevindeki gazeteci sayısı, 2007 yılında YouTube'nun yasaklanması, 'yüzlerce subayın tutuklanması' , polis ve yargının 'yeniden şekillendirilmesi' ne dikkat çeken Frum, buna karşı Türk seçmelerinin 'bu ihlalleri gözardı ettiklerini ve affettiklerini' savunuyor.

David Frum, bunun ardından yolsuzluk iddiaları ve Berkin Elvan olayı gibi gelişmelere işaret ettiği yorumunda şu savları dile getiriyor:

YANITI 'DAHA ÇOK SANSÜR, DAHA ÇOK KONTROL' OLDU

'Erdoğan'ın yanıtı ise, Twitter yasağı ile doruğu bulan, daha çok sansür ve daha çok kontrol oldu. Yasak başarısız oldu ama bunun temelindeki sorun devam ediyor. Yani, bir zamanlar Batı'nın İslam dünyasındaki en güvenilir ortağı olan ülke artık o kadar güvenilir değildir. Türkiye, İran ile ticarete konulan ambargolara meydan okuyor. Türkiye'nin dış politikası da, geleneksel Batılı ortaklarının dışındaki herkes ile ilişkileri tesis etmeyi amaçlıyor: Suriye, Çin, Rusya ile, herhangi biriyle.'

CNN Türk

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/du...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0