Görüş Bildir
Haberler
Çocuğa İşkence: Boğazından İple Motosiklete Bağladı

Çocuğa İşkence: Boğazından İple Motosiklete Bağladı

adem kara
27.01.2014 - 17:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çırağını Boynuna İp Bağlayıp İşe Götürdü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir berber dükkanına çırak olarak giren 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi, işe gelmediği için patronu tarafından boynundan iple bağlanarak motosikletin arkasında sokak sokak gezdirildi.  B.A.G.'nin ailesinin berber ustasından şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Bayram Ali Gündüz (11) yarıyıl tatili için verilen arada ailesine destek sağlamak ve meslek edinmek için Patlangıç Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bulunan bir berbere çırak olarak girdi. Cumartesi günü ilk mesaisini yapan Gündüz, patronunun kendisine para vermeyeceğini öğrenince bugün işe gitmedi. Çırağının işe gelmediğini öğrenen berber İsmail A., ortaokul öğrencisini bir internet kafede yakaladı. İşe gelmemesini bahane göstererek B.A.G.'ye ceza vermek isteyen İsmail A. çağ dışı kalmış bir yönteme başvurdu. Küçük çocuğun boynuna ip bağlayan İsmail. A. daha sonra bu ipin diğer ucunu motosikletine bağladı. Motosikletinin üzerine binen berber ustası İsmail A. boynundan iple bağladığı küçük çocuğu motosikleti ile çekmeye başladı. Motosikletin peşinden koşan B.A.G.'nin bu hali çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı. Kendince çırağına ceza veren İsmail A.'nın bu davranışı çevredeki vatandaşların da tepkisini çekti. Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri küçük çocuğu koruma altına aldı. Çocuğun ifadesi ve güvenlik kamerası kayıtlarından faydalanan polis ekipleri, berber İsmail A.'yı gözaltına alarak karakola götürdü.

Yaşadıklarını polislere anlatan B.A.G., olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Ustasının kendisine bir iki lira verebileceğini ve fazla para veremeyeceğini söylediğini anlatan B.A.G., 'Ben bunu duyunca artık çalışmak istemedim ve bugün işe gitmedim. Buna kızan patronum beni internet kafede oyun oynadığım sırada yakaladı. Boynuma ip bağlayıp motosikletinin arkasına bağladı. Beni yolda herkesin içinde motosikleti ile çekmeye başladı.' şeklinde konuştu.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_ciragi...

Çırağını Boynunda Motosiklete Bağlayıp Götürdü

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde işe gelmeyen çırağı 11 yaşındaki B.A.G.'yi, adeta köle gibi boynundan iple motosikletine bağlayarak 1 kilometre boyunca çekerek götürdüğü iddia edilen berber 43 yaşındaki İsmail A., gözaltına alındı.

Patlangıç Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki olay, saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Tokat attığı için işe gelmeyen çırağı Patlangıç Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi B.A.G.'nin internet kafede olduğunu öğrenen berber İsmail A., 20 L 1367 plakalı motosikletiyle çocuğu almaya gitti. İnternet kafede bulduğu çocuğu boynundan iple motosikletin arkasına bağlayan İsmail A., işyerine doğru hareket etti. Boynundan iple bağlı halde motosikletin arkasından koşmaya çalışan B.A.G.'yi görenler polisten yardım istedi.

Hızla yol alan motosiklete yetişebilmek için çığlıklar atarak berberden yavaşlamasını isteyen çocuk, iple 1 kilometre boyunca yürütüldü. İsmail A., işyerine getirdiği çocuğu müşterilerinin gözü önünde tokatlamaya devam etti.

ŞAKA YAPTIĞINI SÖYLEDİ

Olay yerine gelen polis ekipleri gözyaşlarına boğulan B.A.G.'yi berberden çıkardıktan sonra İsmail A.'yı gözaltına almak istedi. Şaka yaptığını söyleyip polise direnen İsmail A., gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Yaşananları soran gazetecilere büyütülecek bir şey olmadığını söyleyen İsmail A., şaka yaptığını yineledi.

'YAVAŞ GİT, DİYE BAĞIRDIM'

2 aydır İsmail A.'nın çırağı olduğunu anlatan B.A.G. ise para alamadığı için işe gitmek istemediğini söyledi. Ustasının harçlık aldığı günler yevmiyesini vermediğini dile getiren B.A.G., 'Dün yevmiyemi isteyince başıma vurdu. Ben de bugün işe gitmedim. İnternet kafede olduğumu öğrenip gelmiş. Boynumdan iple motosiklete bağladı. Beni işyerine kadar sürükledi. Hızlanınca neredeyse düşüyordum. 'Yavaş git' diye bağırdım. İşyerinde de dövmeye devam etti. Bir daha onun yanında çalışmak istemiyorum' dedi.

'BUNUN ADI İŞKENCE'

Yoldan geçerken olayı gören Mustafa Tosun, böyle bir cezayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Çocuğun metrelerce boynundan iple sürüklediğini anlatan Tosun, 'Çocuğu işe gelmediği için boynundan iple motosikletin arkasına bağlamış. Yıl 2014 böyle şey mi olur? Bunun adı işkencedir' diye konuştu.

Ergün TOS /FETHİYE (DHA)

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/256...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
4
2
1
0
0