Görüş Bildir
Haberler
Çiçekçi Mehmet'in Ölümüne Neden Olmuştu: 'Sahte Alkol Raporu'ndan 1 Yıl 11 Ay Hapis Cezası Ertelendi

etiket Çiçekçi Mehmet'in Ölümüne Neden Olmuştu: 'Sahte Alkol Raporu'ndan 1 Yıl 11 Ay Hapis Cezası Ertelendi

Yasin Arslan
17.01.2019 - 21:02 Son Güncelleme: 18.01.2019 - 13:35

2015 yılında Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden Murathan Öztürk'ün, kazadan sonra bir hastaneden sahte alkol raporu aldığı iddia edilmişti. 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak 1 yıl 9 ay hapiste kalan Öztürk, 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 1 yıl 11 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelendi...

AA'nın aktardığı habere göre, çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu kazada sahte alkol raporu aldığı iddia edilen Murathan Öztürk ile raporu düzenlediği öne sürülen 3 hastane çalışanı, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 1 yıl 11 ay 10'ar gün hapis cezasına mahkum edildi.

"Sorumluluk hastaneye aittir. Beraatimi talep ederim" dedi.

"Sorumluluk hastaneye aittir. Beraatimi talep ederim" dedi.

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Murathan Öztürk ve Özlem Erkan ile avukatları katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Öztürk, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, 'Tahlil numunelerini verdikten sonra hastaneden ayrıldım. Bunun dışında rapor alınması konusunda bir bilgim ve müdahalem olmadı. Benim hiçbir kusurum yoktur. Sorumluluk hastaneye aittir. Beraatimi talep ederim.' dedi.

"Rapor tanzimi hususunda hastanede bir baskı yaşanmıştır"

"Rapor tanzimi hususunda hastanede bir baskı yaşanmıştır"

Sanık Özlem Erkan da, 'Olaydan sanık Murathan Öztürk'ün bilgisi olmayabilir ancak rapor tanzimi hususunda hastanede bir baskı yaşanmıştır. Sonuçlar alınmaya gelindiğinde bu durum ortaya çıkmıştır. Ben Murathan Öztürk'ü görmedim. Sonuçların alınması aşamasında da sanık Mehmet Latif Yaşlı devreye girdi. Raporun verilmesi hususunda baskı uyguladı. Bu şekilde rapor tanzim edildi. Raporun geçmişe yönelik verilmesinde de Sevilay Özgün devreye girdi. Beraatimi istiyorum.' şeklinde konuştu.     

Söz verilen sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak beraatlerini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Murathan Öztürk, Sevilay Özgün, Mehmet Latif Yaşlı ve Özlem Erkan'ı "resmi belgede sahtecilik" suçundan 1 yıl 11 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırdı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Murathan Öztürk, Sevilay Özgün, Mehmet Latif Yaşlı ve Özlem Erkan'ı "resmi belgede sahtecilik" suçundan 1 yıl 11 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıklar Öztürk, Özgün ve Erkan'ın yeniden suç işlemeyecekleri yönünde mahkemede olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle kurulan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

11 Temmuz 2015 tarihinde Murathan Öztürk arabasıyla Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olmuştu.

11 Temmuz 2015 gecesi 03.30 sıralarında, Kadıköy Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal mevkisinde, başka bir otomobil ile yarış yaptığı ve aşırı süratli olduğu iddia edilen İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk'ün kullandığı otomobil kontrolden çıktı.

Savrulan otomobil, kaldırımı aşarak yol kenarındaki çiçek tezgâhında günlük 30 lira yevmiye ile çalışan ve o anda kitap okuyan Mehmet Emin Kaya’ya çarptı. Kazada, Kaya ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü kaçtı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Emin Kaya kurtarılamadı.

Ölümünden sonra Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın tezgâhının bulunduğu noktaya çok sayıda not bırakılmıştı.

Ölümünden sonra Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın tezgâhının bulunduğu noktaya çok sayıda not bırakılmıştı.

Murathan Öztürk’ün ailesinin Kaya ailesine kan parası teklif ettiği, ailenin bu teklifi reddettiği için tehdit edildiği basına yansımıştı.

Zanlının haberini paylaşan öğrenci portalı da tehdit edildiklerini duyurmuştu.

Zanlının haberini paylaşan öğrenci portalı da tehdit edildiklerini duyurmuştu.

Yaklaşık 3 ay sonra teslim olan Murathan Öztürk, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Duruşmada söz alan Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Murathan Öztürk, olaydan sonra sahte alkol raporu aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savunmuş ve şöyle demişti:

'Benim AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış olmam basının bu kadar çok üzerime gelmesinin nedenidir. Özellikle AK Parti karşıtı olan medya kuruluşları olayı büyütmüştür. Normal günde alkol kullanan bir insan değilim. Kaldı ki Ramazan günü, oruç tutulan bir dönemde alkol kullandığım düşünülemez.'

7 yıl hapis cezasına çarptırılan Öztürk, OHAL nedeniyle çıkan KHK kapsamında 1 yıl 9 ay sonra tahliye olmuştu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
86
34
5
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Acı olan şurada yazacağım bir cümle sebebi ile insan öldüren belgede sahtecilik yapandan fazla ceza alabilirim. Böyle bir ülkeyiz.

htcyldz

ülke degil.muz cumhuriyeti mk...

ersnsnl

Ülke de cumhurbaşkanına eleştiri insan öldürmekten daha ağır cezalar veriliyorsa kimse adeletten bahsedemez !