Görüş Bildir
Haberler
Bağdat Caddesi'nde Ezilen Çiçekçinin Ailesine Önce Kan Parası Teklifi, Sonra Tehdit

Bağdat Caddesi'nde Ezilen Çiçekçinin Ailesine Önce Kan Parası Teklifi, Sonra Tehdit

ATKN
19.07.2015 - 21:53 Son Güncelleme: 20.07.2015 - 11:18

Bağdat Caddesi’nde aracıyla kaldırıma çıkarak çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle aranan Murathan Öztürk’ün ailesi Kaya ailesine kan parası teklif etti. Aile teklifi reddettikleri için tehdit edildiklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz Cumartesi günü yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezip kaçan lüks aracı kullanan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk (19) aradan geçen 9 güne rağmen yakalanmadı. Aile bu durumu eleştirirken önemli bir gelişme yaşandı. 

'Dünyayı verseler kardeşimizin kanını satmayız'

İddiaya göre Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle aranan Murathan Öztürk’ün Çınaraltı Bar’ın işletmecisi olan babası Mustafa Öztürk’, çiçekçi Mehmet’in kardeşi Cengiz Kaya’yı arayarak kan parası teklif etti. Ancak Cengiz, “Dünyayı verseler kardeşimizin kanını satmayız” diyerek teklifi reddetti.

'Sonrakinde de seni altına alır'

Vatan'dan Çağdaş Ulus'a konuşan Cengiz, kan parasını kabul etmedikleri için ailelerine yönelik tehditlerin başladığını söyledi. Cengiz, “Teklifi reddedince ‘Aranan zanlının kız kardeşi sosyal medyadan 13 yaşındaki kız kardeşimize ulaşıp ‘Murathan, Mehmet’i altına aldı. Sonrakinde de seni altına alır’ diye tehdit etti. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

'Test yapılmayacak'

Kaya ailesinin avukatı İlknur Tunç da, “Kaçan sürücü teslim olsa bile alkol ve uyuşturucu testi yapılmayacak. Kendisini de başka bir araç sıkıştırdı, direksiyon hakimiyetini kaybettim diye savunacak. Bu da cezasının düşmesine neden olacak. Bir an önce bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz” dedi.

'Kabul edilirse ceza düşer'

Hukukçulara göre, kan parası ceza davasının açılmasını etkilemiyor. Ancak kan parası alan aile şikayetçi olmayınca sanığın cezasında 1/2 ile 1/6 arasında indirime gidilebiliyor.

Tedavi görüyormuş

Oğlunun kaza nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu savunan baba Mustafa Öztürk, yaptığı açıklamada, “Mehmet’e ölümden önce sahip çıkmayanlar ölümünden sonra sahip çıkıyor. Şu anda oğlum özel bir hastanede tedavi görmekte. Tedavi bitince teslim edeceğim” diye konuştu.

İş bulamadığı için...

Kadıköy Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal’da 11 Temmuz’da 19 yaşındaki Murathan Öztürk’ün kullandığı araba, direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve yol kenarındaki çiçek tezgahında bulunan Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarpmıştı. Kaya ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü Öztürk ise kaçmıştı. Kaya, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuydu. Ancak iş bulamadığı için çiçek satıyordu.

Bir haftada iki ölüm

Kadıköy’deki Bağdat Caddesi’nde lüks otomobillerle yapılan sürat denemeleri ve yarışlar gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle uzun süredir can alıyor. Kaya’nın ölümünün üzerinden bir hafta geçmeden, kaldırıma savrulan başka bir araç ise üç gence çarptı. Gençlerden ikisi ağır yaralanırken, 18 yaşındaki Hasan Hüseyin Koşum hayatını kaybetti.

Göztepe Dayanışması, yaşanan ölümlerin ardından, yetkililere seslenerek, “Hız tutkusu uğruna insanlar, Bağdat Caddesi ve Kadıköy’ün bir çok mahallesinde terör estiriyor. Ses ve görüntü kirliliği had safhaya çıkmıştır. Hiç bir önlem alınmıyor, caydırıcı cezalar uygulanmıyor. Artık Yeter! Önlem alınması için kaç cana daha kıyılması gerekiyor. Daha kaç Mehmet, kaç Selin ölmesi gerekiyor” açıklamasında bulunmuştu.

Vatan ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0