Görüş Bildir
Haberler
Çiçek'e 'Yayın Yasağı' Eleştirisi

Çiçek'e 'Yayın Yasağı' Eleştirisi

adem kara
26.11.2014 - 13:58

Bağış, Çağlayan, Bayraktar ve Güler TBMM Soruşturma Komisyonu'na ifade verecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dört bakanın komisyona vereceği ifadeyle ilgili yayın yasağı kararını eleştirdi, Meclis Başkanı Çiçek'e 'Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi haline geldi? Sen kime arka çıkıyorsun?' diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da partisinin bölge toplantısında, 17 Aralık operasyonunda adı geçen dört eski bakan ile ilgili yolsuzluk iddialarını soruşturan Meclis Soruşturma Komisyonu'na dair yayın yasağını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in girişimi üzerine, dört eski bakanın ifade vermesinden önce getirilen yayın yasağı için şunları söyledi:

'TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, mahkemeye başvuruyor. Diyor ki, 'Komisyonla ilgili olarak, yayın yasağı getirin'. TBMM'de kurulan komisyonla ilgili yayın yasağı getirin diyor. Ve mahkemeden karar çıkartıyor. Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi. Sayın Cemil Çiçek bunu açıklar mısın? TBMM'nin görevi bu mudur? Senin görevin başka birşey. Senin görevin TBMM'nin itibarını korumaktır. Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen. Ayıp günah değil midir? Yaptığın iş doğru mudur acaba? Senin vicdanın buna el veriyor mu? Devlet soyulacak, tüyü bitmemiş yetimin hakkı elinden alınacak, sen kalkacaksın hırsızların koruyucusu pozisyonuna kendini konumlandıracaksın. Bunu kabul etmemiz doğru değil. Böyle bir şey olmaz. Bu yeni mi oldu? Geçmişte de buna benzer olaylar oldu. Ama hiçbir zaman TBMM Başkanları hırsızları korumak gibi bir pozisyonda kendilerini tutmadılar. İlk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. '

TBMM Başkanlığının yazısı üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirmişti.

Meclis Başkanlığı, yazısında 'soruşturmanın gizliliğini ihlal edici ve masumiyet karinesini zedeler şekilde yayınlar yapıldığını' belirtmişti. Talebi karara bağlayan mahkeme, eski Komisyon haberlerine soruşturmanın bitim tarihi olan 27 Aralık 2014 mesai saati sonuna kadar yayın yasağı koymuştu. getirmişti. Karara, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği nezdinde itiraz hakkı bulunuyor.

Kaynak: AA ve DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/cic...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0