Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Vekilden TBMM'de Kuran'lı Tepki

CHP'li Vekilden TBMM'de Kuran'lı Tepki

Caner
15.07.2014 - 22:37
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Vekilden TBMM'de Kuran'lı Tepki

Meclis'te, İŞİD, El-Nusra örgütlerinin gençlerimizi Suriye'deki savaşa sürüklemelerine dair araştırma önergesinin görüşülme önerisi ise kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, HDP Grubunun 'İŞİD, El-Nusra örgütlerinin gençlerimizi Suriye'deki savaşa sürüklemelerine dair araştırma önergesinin görüşülme önerisi' görüşüldüğü sırada söz alarak kürsüye çıktı. Özgündüz, Halkların Demokratik Partisinin grup önerisini desteklediklerini belirterek, 'Bu IŞİD denilen baş belası, İslam'la, insanlıkla alakası olmayan terör örgütünün ne yazık ki son zamanlarda ülkemizde de uzantıları ortaya çıktı. Bu nedenle bu konunun mutlaka Meclis tarafından enine boyuna araştırılması gerekmektedir' dedi.

İstanbul'daki Muhammediye Camiine yapılan saldırıya da değinen Özgündüz, yanında getirdiği ve büyük bir bölümü yanan Kuran-ı Kerim'i öpüp alnına koydu. Özgündüz, 'İstanbul Esenyurt'ta bir ay önce bir camimize sabotaj yaptılar, biz provokasyon olmasın diye bunu gündeme taşımadık ama geçen hafta, yine, Esenyurt'taki Muhammediye Camii'ne, adında Muhammed olan camiye girdiler, camiyi yaktılar. Caminin içinde bu mübarek Kuran-ı Kerim'i yaktılar. Görün, bakın, görün, görün, bu Kuran-ı Kerim'i yaktılar. Siz ne için mücadele ediyorsunuz? Ramazan gününde Kuran-ı Kerim'i yakan anlayışı Allah kahretsin, Allah kabul etmesin. Gelin, görün bu hali. Bu anlayışı destekliyorsunuz. Allah'tan korkun. Yahu, bunu kınamadınız bile. 'Camiye ayakkabıyla girdiler.' diye ortalığı velveleye veren, 'İçki içtiler.' yalanını uyduran kişiler bunu kınamıyorsunuz bile ya. Neyi kınayacaksınız arkadaşlar? Siz sadece bunun, mübarek Kur'an'ın ticaretini yapıyorsunuz' diye konuştu.

Bu sözler nedeniyle Özgündüz ile bazı AK Partili vekiller sözlü tartışma yaşadı. Öneri ise kabul edilmedi.

Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,(DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/chpli-vekilden-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0