Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Özgür Özel, Soma'daki İşçilerin Zorla Madene Çağrıldığını Doğruladı

CHP'li Özgür Özel, Soma'daki İşçilerin Zorla Madene Çağrıldığını Doğruladı

Fatih UZUN
08.06.2014 - 23:02

CHP'li Özgür Özel, Soma'daki İşçilerin Zorla Madene Çağrıldığını Doğruladı

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel , Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin maden işçilerini noterden ihtarname çekerek işbaşına zorladığı yönündeki haberleri doğruladı.

Soma’da görev yapacak olan Meclis Araştırma Komisyonu’nda yer alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, şirketin 7 Haziran’dan itibaren aralarında facianın yaşandığı Enyez’deki madenin de bulunduğu Atabacası ve Işıklar ocaklarında çalışan işçilere, üç gün içinde işbaşı yapmaları konusunda çağrı yaptıklarını öğrendiğini söyledi.

CHP’li Vekil 15 gün önce Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP yetkililerinin söz verip ‘Kimse madene inmeye zorlanmayacak’ dediğini hatırlatarak, “Dün akşam ve bugünden itibaren Atabacası, Işıklar ve kazanın olduğu Eynez madeni çalışanlarına firma tarafından resmi tebligatta bulunulmaya başlandı. Firmanın ismini taşıyan kapalı zarfla gelen tebligatta, üç gün içinde işbaşı yapmaları, aksi takdirde firmanın gerekli yasal yollara başvurarak gerekli tedbirleri alacağı belirtiliyor” dedi.

Dayıbaşları tehdit ediyor

İşçilerinin kendisinden yardım istediğini belirten Özel, ‘dayıbaşları’nın işçileri tehdit ettiğini söyleyip, “Madencilerin anlattığı bir şey de, ‘Başbakan söz verdi’ dediklerinde ‘Oğlum senin patronun Başbakan mı, ben miyim. Sana maaşını bugüne kadar kim verdi? Yer altında Başbakan yok dayıbaşı var. Gelmezsen sen bilirsin’ diyorlarmış” diye konuştu. Üç gün içinde işbaşı

Şirket tarafından işçilere gönderilen ihtarnamade şu ifadeler yer aldı: “Sayın muhatap; Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin Işıklar yeraltı kömür ocağı maden sahasındaki işyerimizde çalışmaktayken; mevcut sahamızın yeraltı kısmına ilişkin olarak idari tedbir durdurma kararı muvacehesinde; mezkur durdurma kararında da belirtildiği üzere gerekli eksikliklerin tamamlanması aynı zamanda da ilgili kararın sadece yeraltına ilişkin olması da dikkate alındığında; tüm bu işlemlerin ikmal edilebilmesi, aynı zamanda da biran önce giderilmesi için bu ihtarnamenin tebliğinden itibaren üç gün içerisinde işyerinize gelmenizi; aksi takdirde yasal haklarınızı üzülerek kullanacağımızın ihteratını havidir.”

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/chpli-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0