Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Başbakan Erdoğan'a İstifaya Çağrısı

CHP'den Başbakan Erdoğan'a İstifaya Çağrısı

İnan Su Kıyıcı
24.02.2014 - 23:33 Son Güncelleme: 25.02.2014 - 10:40

Haluk Koç: "Başbakan istifa etmelidir"

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Başbakan'ı İstifaya Çağırdı

CHP sözcüsü Haluk Koç, 'Başbakan Tayyip Erdoğan meşruiyetini kaybetmiştir' dedi.

Başbakan Tayyip Erdogan ile oğlu Bilal Erdoğan ’ın 17 Aralık günü yaptıkları iddia edilen ses kaydıyla ilgili olarak olağanüstü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sürerken verilen arada gazetecilere bir ön açıklama yapan parti sözcüsü Haluk Koç , internette yayınlanan ses kayıtlarının gerçek olduğu yönünde konuştu ve bu hükümetin meşruiyetini kaybettiğini ifade ederek, bundan sonra Başbakan Erdoğan’ın görev başında kalamayacağını belirtti ve derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. Başbakan hakkında oldukça ağır ifadeler kullanan Koç parti Merkez Yönetim Kurulu toplantısının sürmekte oldğnu da belirtti ve sabahlayen CHP grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ’nun uzun ve ayrıntılı bir konuşma yapacağını da haber verdi.

CHP sözcüsü Haluk Koç'un yaptığı basın açıklamasının soru cevap kısmının bir bölümü şöyle:

'MİT yasasını da biliyorsunuz. Bir ulusal istihbarat teşkilaı olmaktan çok başbakanın bu durumlarda özel işlerini yapacak bir kurum olması hedeflenmiştir. '

'Meşruiyetini kaybetmiştir. Hırsızlıkların yolsuzlukların bu kadar açık ortaya döküldüğü bir ülkede yönetimi nasıl sağlayacaksınız.'

'Bunun karşılığı istifa müessesesidir.'

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/chp-basbakani...

CHP Başbakan'ı İstifaya Çağırdı

Ankara'da gündem internete düşen ses kayıtları. Başbakan ve Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen kayıt üzerine CHP MYK olağanüstü toplandı. CHP yönetimi Hükümet'in meşruiyetini kaybettiğini açıkladı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, akşam saatlerinde internete düşen Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı üzerine olağanüstü toplandı. Toplantı sürerken Parti Sözcüsü Haluk Koç açıklama yaptı.

Koç, hükümetin meşruiyetini kaybettiğini söyledi. 'Çünkü bu kadar kirli ilişkilerin ortaya döküldüğü bir ortamda, yönetimi nasıl sağlayacaksınız?' dedi. 'Başbakan'ın soruşturmanın kendisine ulaşmasını engellemeye çalışmaktadır' diyen Erdoğan, MİT yasası da Başbakan'ın bu amacına hizmet edecek şekilde düzenlenmeye çalışılıyor' ifadesi kullandı.

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında olduğu iddia edilen telefon konuşmasını akşam saatlerinde sosyal paylaşım sitesi Youtube'da yayınlandı. Konuşmanın ilk yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun gerçekleştiği 17 Aralık'ta yapıldığı iddia ediliyor. Al Jazeera Youtube’a yüklenen bu konuşmanın içeriğini yayın ilkeleri gereği vermiyor.

CHP yönetimi, bu ses kaydının youtube’da yayınlanmasının ardından olağanüstü toplantı kararı aldı.

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/chp...

CHP'li Koç'tan 'Ses Kaydı' Açıklaması

CHP'den alınan bilgiye göre, Merkez Yürütme Kurulu, partinin genel merkezinde olağanüstü toplantı yapıyor. Toplantıya Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık ederken, toplantı arasında CHP Sözcüsü Haluk Koç basın mensuplarına açıklama yaptı.

Koç, 'Başbakanlık görevini yürüten kişi istifa etmelidir. Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bir Başbakan şu andan itibaren istifa etmek zorundadır. Türkiye bu kirle yükle yoluna devam edemez. 17 Aralık'tan sonra Türkiye'ye demokrasisine giydirilmeye çalışılan o örtüyü... Yapılan o olağanüstü yasaları şimdi daha iyi anlıyoruz.

Pislik örtülmek istenmektedir. Kirlilik örtülmek istenmektedir. Başbakan kendisine ulaşılmasını engellemek istemektedir. Bu hükümet bu saatten itibaren meşruiyetini yitirmiştir.' dedi

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0