Görüş Bildir
Haberler
CHP, Erdoğan'ın Mal Varlığı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

CHP, Erdoğan'ın Mal Varlığı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

adem kara
04.07.2014 - 15:11

CHP, Başbakan Erdoğan'ın mal varlığını oğulları, kızları, damat ve dünürleri üzerine gösterip gizlediğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, gerçek mal varlığını gizleyerek, '3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa muhalefet ettiği' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI İDDİASI

Kart'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Erdoğan'ın, Başbakanlık makamının verdiği nüfuz ve güçle ihaleleri tevzi ettiği, iş takipçiliği yaptığı, görevini kötüye kullandığına dair hakkında ciddi bulgular olduğu ileri sürüldü.

SES KAYITLARINI HATIRLATTI

İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet soruşturması, soruşturma kamuoyuna yansıdıktansonra internette yayımlanan ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları hatırlatılan dilekçede, 'Başbakan gerçek mal varlığını gizlemektedir' iddiasında bulunuldu.

'AKRABALARININ MAL VARLIĞI ARAŞTIRILSIN'

Erdoğan'ın, 'mal varlığını suç ilişkileriyle oluşturduğu, muvazaalı ilişkilerle 3. kişilere intikal ettirdiği ve akrabalarının mal varlıklarının araştırılması halinde buna ilişkin bağın ortaya çıkacağı' savunulan dilekçede, Erdoğan'ın YSK'ya verdiği mal varlığı kayıtları aktarıldı.

Dilekçede, 'Başbakan'ın menkul, gayrimenkul mallarıyla hak ve alacaklarının, 3628 sayılı yasanın 4. maddesinde ifade edildiği gibi 'geliriyle kabili telif olmadığı' açıkça görülmektedir. Başbakan'ın gelirinin kaynağı belli değildir. Başbakan'ın geliri olağanüstü boyutlardadır. Bu kaynağın araştırılması gereği vardır' iddialarına yer verilerek, hakkında TBMM Başkanlığına sunulmak üzere fezleke düzenlenmesi istendi.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/chp-erdogan-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0