Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Erdoğan'a Ekonomi Raporlu Yanıt

CHP'den Erdoğan'a Ekonomi Raporlu Yanıt

Ulaş
27.07.2014 - 18:01

CHP, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için hazırladığı ve ekonomide başarıları sıraladığı gazete ilanlarına kapsamlı bir raporla yanıt verdi. Resmi verilere dayanarak hazırlanan 12 maddelik raporda, Erdoğan’ın ekonomi yönetiminde başarılı olduğu yönündeki 12 iddiasının asılsız olduğu iddia edildi.

CHP Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcılığı’nın Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın koordinasyonunda hazırladığı 101. Ekonomik Görünüm Raporu’nda, Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde gazetelere ekonomideki genel durumla ilgili verdiği ilanlarda yer alan iddialar değerlendirildi.

Raporda, iktidarın tüm imkanlarını kullanarak adaletsiz bir yarış yürüten Erdoğan’ın 12 yıllık iktidarın etkisiyle statükonun da kendisi haline geldiği ifade edildi. Erdoğan’ın verdiği ilanlarda, ilan başlığı dışında yer alan 15 cümlenin neredeyse tamamının yanlış ya da eksik bilgi içerdiği öne sürülen raporda, “Yanlış bir kez olursa bunun adı hatadır. Ancak aynı metinde yanlışlar arka arkaya tekrarlanırsa bunun adı katmerli yalandır” denildi.

CHP’nin ekonomik raporunda; “Gazete ilanlarında Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın “Ekonomik istikrarın ve hızlı büyümenin güvencesi olduğu” iddia ediliyor. Oysa, AKP iktidarlarında büyüme hızı sürekli geriledi. AKP, 2003-2007 yıllarını kapsayan ilk iktidar döneminde bir önceki iktidarın 2001 krizi sonrasında ekonomide siyasi bedelini göze alarak yaptığı mıntıka temizliğinin meyvesini yedi. Ekonomi ilk 4 yılda adeta otomatik pilotla idare edildi. Taki 2008 yılına kadar… 2008’de küresel iklimde sıkıntıların başlamasıyla büyüme hızı bu tarihten itibaren sürekli gerilemeye başladı. AKP’nin 2008-2011 yıllarını kapsayan ikinci döneminde ve 2012-2013 yıllarını kapsayan üçüncü döneminde büyüme hızı yüzde 3’lere kadar düştü. Tüm AKP iktidarları döneminde elde edilen büyüme hızı ise Türkiye’nin geçmişteki büyüme hızlarının gerisinde kaldı. Türkiye’nin çok partili yaşama geçtiği 1946 yılı ile AKP’nin göreve geldiği 2002 arasında ortalama büyüme hızı yüzde 5,1 idi; AKP’nin iktidarda olduğu 2003‐2013 döneminde ortalama büyüme hızı ise yüzde 4,9 oldu” denildi.

  • Zete
Kaynak: http://zete.com/chpden-erdogana-ekono...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0