Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Çevrenizden Duyduğunuz Basmakalıp Bilgileri Unutturarak Bakış Açınızı Değiştirecek 17 İstatistik

etiket Çevrenizden Duyduğunuz Basmakalıp Bilgileri Unutturarak Bakış Açınızı Değiştirecek 17 İstatistik

cakyz
09.09.2016 - 19:05

Çoğumuz, çevremizden edindiğimiz bilgileri araştırmaya gerek duymaz, kabullenir ve başkalarına aktarırız. Ancak aslında bize bilgiyi veren kişi de aynını yapmış, etrafında konuşulanları bilimsel veriler gibi önümüze koymuş, bizi kendisine inandırmıştır. Bu kısır döngünün içinden çıkmamızın tek yolu ise elbette bilim. İşte bildiklerinizi unutturacak 17 enteresan istatistik:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anoreksiya ve blumia gibi yeme bozukluklarına yalnızca kadınlarda rastlandığı doğru değildir. Esasında bu hastalığa sahip olanların %25'ini erkekler oluşturmaktadır.

2. Erkeklerin her 7 saniyede bir seks hakkında düşündüğü söylentisini illa ki bir yerlerden duymuşsunuzdur. Araştırmacılara göre ise, erkeklerin %30'u seksi gün içinde bir kez bile düşünmemektedir.

3. İntihar etmek isteyen birini durdurmanın hiçbir yolu yoktur değil mi? Peki Golden Gate Köprüsü üzerinde, 1937-1971 yılları arasında gerçekleşen 515 intihar teşebbüsünün yalnızca %6'lık bir kısmının ölümle sonuçlandığını biliyor muydunuz?

4. Çoğumuz intiharların soğuk ve karanlık kış günlerinde artış gösterdiğini düşünürüz. Ancak Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi'nin raporuna göre kışın, özellikle de Aralık ayında intiharlarda büyük düşüş yaşanmaktadır.

En büyük artış ise ilkbahar mevsiminde gerçekleşmektedir.

5. Zehirli bir yılan tarafından sokulduğumuzda kesinlikle öleceğimiz de istatistiklerin boşa çıkardığı bir başka bilgidir. ABD'de yılda ortalama 8,000 kişi zehirli yılan saldırısına maruz kalmaktadır ancak bunlardan bugüne kadar yalnızca 5 kişi yaşamını yitirmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uçak yolculuğunda kaza ihtimali düşük, ölüm ihtimali kesindir diye bilinir. Ancak ABD'de 1983-2000 yılları arasında uçak kazası geçiren 53,487 insan arasından 51,207 tanesi kazadan sağ olarak kurtulmuştur. Bu da %96'lık bir hayatta kalma oranına işaret eder.

7. Farelerin küçük ve sevimli yaratıklar olduğunu düşünürüz; ancak onlar, aslında göründükleri kadar masum değildirler. İnsanın ürettiği tüm mahsüllerin %10'unu depolara sızıp tüketen bu canlılar, besinlerimizin %40'lık bir kısmını da kontamine ederler.

8. Hitler'in zamanında Alman halkı tarafından çok desteklendiği de doğru değildir. Çünkü Hitler, katıldığı ilk seçimde oyların %30'unu, ikinci seçimde ise %37'sini alabilmiştir. Buna karşı rakibi Paul von Hindenburg, oyların %53'ünü alarak cumhurbaşkanı seçilmiştir.

9. Polisler, sorgulama işinin ustalarıdır öyle değil mi? İşlerinde oldukça iyidirler, hatta istatistiklere göre biraz fazla iyidirler. Çünkü araştırmalara göre, masum olan insanların %43'lük bir kısmı, polis sorgusu sırasında işlemedikleri suçları kabul etmektedir.

10. Çoğumuz, tüm Arapların müslüman olduğunu zannederiz; ancak Arapların %10'luk bir kısmı Hristiyan'dır. Bu oran, dünyadaki tüm Musevi insanlardan 1 milyon fazla insana işaret etmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hindenburg Kazası, tarihteki en trajik olaylardan bir tanesidir. Ancak bilmediğimiz şey şudur ki, aslında zeplinin içinde bulunan insanların yarısından fazlası hayatta kalmıştır. Toplam 97 yolcudan 35'i hayata veda etmiştir.

12. Silahla yaralanmaların çoğunun ölümle sonuçlandığı doğru değildir. Yara her nerede olursa olsun, eğer hastaneye kalbiniz hâlâ atıyor durumda yetişirseniz, hayatta kalma ihtimâliniz %95'tir.

13. ABD'de silahların çok yaygın olduğu, her 10 insandan 9'unun silah bulundurduğu biraz abartılı bir bilgidir. Çünkü bu ülkedeki evlerin toplamda %34'ü silah bulundurmaktadır. Yine de yüksek bir oran, orası ayrı...

14. Sizce "gay pornosu" için en çok arama yapan ülke hangisidir? ABD mi? Japonya mı? Google'ın verilerine göre bu aramanın en sık yapıldığı üç ülke Kenya, Pakistan ve Uganda'dır ve bu ülkelerin üçünde de homoseksüellik yasaktır.

15. Karadulların ısırığının her zaman ölümcül sonuçlara yol açtığı doğru değildir. Hatta onlar çoğu zaman zehir bile enjekte etmezler. Karadul ısırığıyla gelen ölüm oranları yalnızca %1'dir ve son 10 yılda bu sebeple yaşanan tek bir ölüm bile kaydedilmemiştir.

15. Karadulların ısırığının her zaman ölümcül sonuçlara yol açtığı doğru değildir. Hatta onlar çoğu zaman zehir bile enjekte etmezler. Karadul ısırığıyla gelen ölüm oranları yalnızca %1'dir ve son 10 yılda bu sebeple yaşanan tek bir ölüm bile kaydedilmemiştir.
İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Alkol alışkanlığının kişiyi maddi olarak tükettiği söylenir. Ancak yapılan çalışmalar, düzenli alkol tüketen insanların %10 - %14 arası daha fazla para kazandığını göstermektedir.

17. Three Mile Adası'nda gerçekleşen nükleer erimenin çok büyük ve korkutucu boyutlarda olduğunu duymuşuzdur. Ancak aslında bu kaza sonucu yayılan radyasyon, yalnızca bir röntgen filmi çekilirken yayılanın 6'da biri kadardı.

17. Three Mile Adası'nda gerçekleşen nükleer erimenin çok büyük ve korkutucu boyutlarda olduğunu duymuşuzdur. Ancak aslında bu kaza sonucu yayılan radyasyon, yalnızca bir röntgen filmi çekilirken yayılanın 6'da biri kadardı.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
517
293
86
35
24
19
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

#6 yalniz tum ucak kazalarini kapsiyor. Yani pistten cikan veya inerken basit sorunlar yasanan kazalari da kapsiyor. Dusen ucaktan kurtulma istatistigi degil... Devamını Gör

Eylem Tekin

#14 Neyi yasaklarsan onu daha cazip hale getirirsin.

portside

yada neyin boku çıktıysa

karaelmaslı

Alkol den sonrkini okumadim.Daha cok para kazaniyomus.Siktir Deli