Görüş Bildir
Haberler
'Çatı' Resmiyet Kazandı

'Çatı' Resmiyet Kazandı

Batuhan
29.06.2014 - 13:14

'Çatı' Resmiyet Kazandı

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için resmi başvuruların başladığı gün, CHP ve MHP, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylık başvurusunu Meclis Başkanlığı'na teslim etti.

İlk turu 10 Ağustos, ikinci turu isi 24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için başvuru süresi başladı. İlk başvuru, İslam Konferansı Örgütü eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı üzerinde uzlaşan CHP ve MHP'den geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendi partilerinin önergelerini Meclis Başkanlığı'na sundu.

Altay ve Vural, önergeleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim etti.

AK Parti ve BDP henüz açıklamadı

AK Parti ve BDP henüz adaylarını açıklamış değil.

BDP ise, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için Cumartesi günü Parti Meclisi'ni topladı ancak partiden henüz bir açıklama gelmedi.

İhsanoğlu resmi başvurusunu 30 Haziran Pazartesi yapacak, ardından Anıtkabir’i ziyaret edecek. İhsanoğlu'nun seçim gezilerinde parti liderleri olmayacak.

Başbakan Yardımcısı Arınç, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için, 'Sırf CHP'den aday olabilmek için isminden vazgeçen bir insan yarın başka şeylerden, başka değerlerinden de vazgeçebilir' dedi.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/cat...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0