Canlı Savaş Yayınında Emoji Tartışması
BBC Türkçe'nin haberine göre, Aralarında Al Jazeera ve İngiliz Channel 4'un da bulunduğu bazı kanallar Facebook hesapları aracılığıyla savaşı canlı yayınlıyor.
'Emojili taaruz görüntülerine' aracı oldukları gerekçesiyle ise söz konusu kanallar farklı çevrelerden farklı tepkiler çekmiş durumda.
Channel 4: "Facebook'un belirlediği canlı yayın kurallarına uyuyoruz"
'Facebook'tan savaş' adlı yayınıyla 500 bin kişiye ulaşan İngiliz Channel 4, bir açıklama yayınladı ve 'Facebook'un belirlediği canlı yayın kurallarına uyuyoruz' dedi.
The Guardian: "Emoji kısmı Facebook'la ilgili"
Kanalın haber merkezinden Guardian gazetesine yapılan açıklamada, Musul operasyonu yayınının 'izleyicileri etkileyebilecek durumlara karşı her an kesebilebilir' bir şekilde takip edildiği ifade edildi.
Kanal yetkilisi, 'savaş üstü emoji' sorusuna ise 'O kısmı Facebook'la ilgili. Biz Facebook'un bize sağladığı 'canlı yayın' imkanını kullanıyoruz' yanıtını verdi.
Sosyal medya emojileri tartışıyor
'Sosyal medyadaki savaş yayını' tepkiyi de sosyal medya üzerinde alıyor.
Örneğin gazeteci Harriet Salem'in '21. yüzyıl işte bu. Bir taraf savaşı canlı yayınlıyor, diğer taraf buna emojilerle tepki veriyor' tweet'i yaklaşık 4 bin kez paylaşıldı.
Channel 4'un Facebook yayını için görüntülerini kullandığı Rudaw televizyonu ise canlı yayınına başladığı andan bu yana takipçilerini yüzde 200 artırmış durumda.
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw, operasyon başlamadan hemen önce Kürt güçlerin taaruz yapacağı noktalara kameralar yerleştirmişti.
Yorum Yazın
Bir sabah uyansak, herşey rüya olsa.
Düşünsene amerika aslında tuzlukmuş.
Tepki verenler onedio'yu görmesinler. Buralar hep emoji.
Duruma tepki gösterenler de bu habere "kızgın surat" emojisi ile oy veriyor. İroniye gel.