Görüş Bildir
Haberler
Çankaya'da 35 Dakikalık Kritik Görüşme

Çankaya'da 35 Dakikalık Kritik Görüşme

Caner
08.05.2014 - 23:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Afyon Öncesi Çankaya Köşkü'nde: 35 Dakika Baş Başa

Orgeneral Özel, hassasiyetleri Devlet Günü'nde anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nihai kararının oluşumunda en önemli ayaklardan sayılan Afyon'daki istişare toplantısı öncesinde, bu akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 4. görüşmesini yaptı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı çerçevesinde Türkiye'nin gündemindeki temel sorunların da ele alındığı görüşmenin 35 dakika sürmesi dikkat çekti.

Devlet Günü çerçevesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bugün hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ayrı ayrı görüştü. Kulislerde; Özel'in, Balyoz Davası nedeniyle Anayasa Mahkemesi karşısındaki Adalet Nöbeti eyleminin gündemde öne çıktığı bir dönemde, bu ve benzeri davalarla ilgili TSK'da oluşan hassasiyetleri Başbakan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Gül'e de, devlet günü çerçevesinde yapılan olağan görüşmelerde aktardığı yorumları yapıldı.

İLK GÖRÜŞME SEÇİMDEN SONRA YAPILMIŞTI

30 Mart'taki yerel seçimin ardından Türkiye'nin gündemine, ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi girdi. Gül ile Erdoğan'ın seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı adaylığı istişare süreci çerçevesindeki ilk görüşmesi, 10 Nisan'da saat 18.30'da yapılmıştı. Gül ile Erdoğan'ın ikinci görüşmesi de, 24 Nisan'da saat 18.30'da Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Erdoğan, 23 Nisan'da yaptığı açıklamada, 'Biz görüşmelerimize devam ediyoruz, yarın akşam bir görüşmemiz var, kısmen bu görüşmeyi de belki görüşeceğiz ama nihai görüşmemiz değil bu konuyla ilgili. Nihai görüşmelerimiz benim istişare çalışmalarımın bitmesinden sonra olacak' demişti.

AFYON TOPLANTISI ÖNCESİ GÖRÜŞME

Ak Parti'nin geleneksel olarak düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yıllardır Kızılcahamam Asya Termal Oteli'nde yapılıyordu. Ancak cemaat ile yaşanan gerilim nedeniyle bu otelde toplantı yapılmama kararı alındı. Ak Parti'nin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ele alınacağı toplantısı, 9-11 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar'da yapılacak. Bu toplantının ardından yapılacak değerlendirmelere göre; Gül ile Erdoğan'ın görüşmesinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir karar oluşturulabileceği dile getiriliyor. Afyon Güral Otel'de yarın başlaması planlanan ve Erdoğan'ın akşam saatlerinde katılacağı programa; Ak Parti kurucu üyeleri, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri ile milletvekilleri yani partinin Meclis Grubu katılacak.

Gül ile Erdoğan, bu çerçevede iki görüşmeyi, devlet günü geleneği çerçevesinde perşembe günü yapmıştı. 3. görüşme de 1 Mayıs'ta yapıldı. Regaip Kandili gecesi yapılan 3. görüşme, Çankaya Köşkü yerine Gül'ün konutunda yemekli olarak saat 19.30'da yapılmıştı. Gül ile Erdoğan'ın, istişare süreci çerçevesindeki 4. görüşmesi, bu akşam Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Erdoğan'ın, Afyon'daki istişare toplantısı öncesinde Gül ile görüşmesi ayrı bir anlam kazandı. Görüşmede, Türkiye'nin gündemindeki temel sorunlar da ele alındı. Afyon toplantısı öncesinde yapılan görüşmenin sadece 35 dakika sürmesi dikkat çekti.

ÖZEL, HASSASİYETLERİ AKTARDI

Gül, devlet günü çerçevesinde bugün saat 15.00'te Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, saat 16.00'da ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile de haftalık olağan görüşmelerini yaptı. Erdoğan da, Köşk'e çıkmadan önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Başbakanlık Konutu'nda ayrı ayrı görüştü. Erdoğan ile Orgeneral Özel'in görüşmesi, 1.5 saat sürdü. Ankara kulislerinde; Orgeneral Özel'in, askerlerin yargılandığı davalarla ilgili hassasiyetlerini Başbakan'a aktardığı yönünde yorumlar yapıldı.

Aydın HASAN - milliyet.com.tr

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/afyon-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0