Görüş Bildir
Haberler
Çalan Telefonları Açmaya Kimse Cesaret Edemedi

Çalan Telefonları Açmaya Kimse Cesaret Edemedi

adem kara
23.01.2014 - 08:16 Son Güncelleme: 23.01.2014 - 17:03
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalan Telefonları Açmaya Kimse Cesaret Edemedi

İstanbul'dan Muş'a giden yolcu otobüsünün Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Olukkaya köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonrası 21 kişinin ölmesi, 29 kişinin de yaralanması Türkiye'yi yasa boğdu.

Olukkaya köyü mevkisinde saat 02.00 sularında kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yoldan çıkan aracın refüjü geçerek karşı şeride geçmesi ve 2.5 metrelik şarampole devrilmesi sonucu 13'ü erkek, 7'si kadın, 1'i bebek olmak üzere toplam 21 kişi hayatını kaybetti.

Kazanın hemen ardından Kayseri ve Pınarbaşı ilçesinden çok sayıda ambulans, itfaiye ve çekici ekipleri olay yerine gönderildi. İlk müdahaleleri Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nde yapılan yaralılar daha sonra Kayseri'deki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Vinçlere bağlanan otobüs kaldırılarak altında kalan cesetler çıkartılıp battaniyelere ve ceset torbalarına konuldu. Olay yerinde çok sayıda jandarma ve polis ekibi görev aldı.

Trafik ekipleri kazaya karışan otobüsün tüm lastiklerinde diş derinliğini ölçerek rapor tuttu. Kaza bölgesine dağılan otobüse ait takograf raporları incelenmek üzere toplandı. Pınarbaşı Cumhuriyet Savcısı trafik ekipleriyle araç içerisinde inceleme yaptı.

Jandarma ekipleri devrilen otobüsün altında kalarak hayatını kaybedenlerin cesetlerini yaklaşık 2,5 metrelik şarampolden güçlükle çıkarttı.

Yardım ekipleri ceset torbaları ve tabutları cenaze araçlarına koyarken hayatını kaybedenlere ait çalan telefonları açmaya kimse cesaret edemedi.

Daha sonra cenaze araçlarına konulan cesetler, Kayseri'deki hastanelerin morguna kaldırıldı.

Kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'dan Muş'a gitmekte olan E.K'nın (42) kullandığı 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsünün, Pınarbaşı-Gürün karayolunun 35. kilometresinde kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu ölen 21 kişiden 20'sinin isimleri şöyle:

'Uğur Gökhan Akdeniz, Naim Demir, İzzet Karahan, Mikayil Yeler, Hüseyin Çıplak, Tekin Karasu, Merve Karahan (20), Nevzat Cemiloğlu (39), Ömer Abanoz (21), Devrim Koca (9), Suat Bakın, Adem Seçilir, Ömer Mendeş, Derya Bakın, Birgül İnal, Hediye Mutlu, Hüsna Şimşek, Mevlide Aydoğan, Yusuf Aydın, Aysu Bayraktar.'

Kazada yaşamını yitiren bir kadının üzerinden kimlik çıkmadığı, Ömer Abanoz'un ise asker olduğu belirtildi.

'Kaza yerine geç gidildiği' iddiaları

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren yaralıları ziyaret edenKayseri Valisi Orhan Düzgün, 'kaza yerine geç gidildiği ve yolcuların donarak öldüğü yönünde iddiaların olduğu' şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

'Kaza saat 02.00 civarında oluyor. Kaza yeri Kayseri'ye 117 kilometre uzaklıkta. Kazanın oluşunun hemen ardından saat 02.01'de 112 acil çağrı merkezine ilk yardım çağrısı ulaşıyor. Saat 02.03'te ilk ambulans yönlendiriliyor. 02.44'te ilk ambulans olay yerine ulaşıyor. 02.47'de ise ikinci ambulans ve jandarma, itfaiye olay yerine ulaşıyor. Kayseri'nin yanı sıra ilçelerden ve Sivas'ın Gürün ilçesinden olmak üzere toplam 25 ambulans olay yerine gidiyor. Yaralıların ifadelerine göre kar yağışının yanı sıra sis de var. Hata ve kusur kimdedir, aracın, yolun şoförün hatası nedir bunlarla ilgili kesin kararlar soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Size verdiğimiz ilk bilgiler trafik ve sağlık ekiplerimizden aldığımız bilgiler. Aracın ön lastikleri normal mevsimlik lastik. Arka lastikler ise kış lastiği.'

Olay ülke genelinde derin üzüntü oluştururken başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek başta olmak üzere Başbakanlık, birçok bakan, üst düzey siyasi ve devlet adamı Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü arayarak başsağlığı mesajını iletip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırşehir'deki temaslarını yarıda keserek Kayseri'ye hareket etti.

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da kazanda yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti

Yardım ekipleri ceset torbaları ve tabutları cenaze araçlarına koyarken hayatını kaybedenlere ait çalan telefonları açmaya kimse cesaret edemedi.

Daha sonra cenaze araçlarına konulan cesetler, Kayseri'deki hastanelerin morguna kaldırıldı.

Olay ülke genelinde derin üzüntü oluştururken başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek başta olmak üzere Başbakanlık, birçok bakan, üst düzey siyasi ve devlet adamı Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü arayarak başsağlığı mesajını iletip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Öte yandan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Kırşehir'deki temaslarını yarıda keserek Kayseri'ye hareket etti.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/278188--cal...

Kayseri'de Katliam Gibi Kaza: 21 Ölü

Kayseri’ deki kazada Pınarbaşı Devlet Hastanesi’ndeki yaralılardan kimliği tespit edilemeyen 9 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 21’ e yükseldi.

Savcılık ve polis otobüs sürücüsünün kötü hava koşulları olan yolda uyuyup uyumadığını soruşturuyor.

Kaza saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul'dan yola çıkan Yeşil Muşovası Seyahat şirketine ait 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsünün şoförü Ertuğrul Karasu, Olukkaya Mevkiine geldiğinde , kar yağışı ve sis olan yolda direksiyon hakimiyetini kaybedip ,yolun karşı şeridine geçti.

Devrilen otobüs sürüklenerek karşı şeride geçip takla attı. Kazada, 13'ü erkek , 7'si kadın olmak üzere 20 kişi yaşamını yitirdi. Kazada hayatını kaybedenlerin bir bölümünün savrulup otobüsün altında kalarak can verdikleri belirtildi. Kazada ölenlerin kimliklerinin saptanmasına çalışılırken, yaralılar 30'ya yakın ambulansla Kayseri ve Pınanbaşı ilçesindeki hastanelere taşınıp tedavi altına alındılar. Otobüs şoförü Ertuğrul Karasu, Kayseri Acıbadem Hastanesinde tedavi altına alındı. Kayseri'deki çeşitli hastaneler ile Pınarbaşı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle:

Zeynep Kıran,Hamit Barık,Bahattin Kıyak,Atilla Koca, Çetin Koca, Deniz Ergün, Tahsin Akkaya,Sercan Aydın,Asım Aydın,Muhammed Fatih Tunç,Sibel Aydın, Kadir Karahan,Yusuf Önegel,Ferhat Özer,Yakup Karahan,Zeki Üstün, Yasin Becerikli, Faruk Aydın, İrfan Karabey Eser, Salih Saygılı, Necdet Bakır

VALİ:UYKUSUZLUK İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Olay yerine hareket eden Vali Orhan Düzgün DHA'ya yaptığı açıklamada ' Kaza Pınarbaşı ilçemizi geçtikten 35.kilometre sonra Olukkaya mevkiinde meydana geldi. Burası 1900 metre rakımlı yüksek bir yer. Kazanın tek taraflı olması aklımıza uykusuzluk dahil bir çok olasılığı getiriyor. Olay yerindeki çalışmalar sürüyor. Malesef, bu feci kaza 20 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlandı' dedi. Pınarbaşı Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde ölenlerin kimliklerini saptamaya çalışırken, Bölge Trafik Müdürlüğü bilirkişileri de kaza raporu tuttu. Otobüste yapılan detaylı incelemede, kar lastiklerinin bulunduğu belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde trafik akışı durduruldu. Otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun temizlenmesinin ardından, trafik akışının sağlanacağı ifade edildi

ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada yaşamını yitiren 21 kişiden bir kadın dışındakilerin kimlikleri saptandı. Ölenlerden Ömer Abanos'un asker olduğu belirlenirken, diğer 19 kişi şunlar:

Gökhan Akdeniz, Naim Demir, İzzet Karahan, Merve Karahan, Mikail Yeler, Hüseyin Çıplak, Tekin Karasu, Nevzat Cemiloğlu, Devrim Koca, Suat Bakın, Adem Seçilir, Ömer Mendeş, Derya Bakın, Birgül İnal, Hediye Mutlu, Hüsna Şimşek, Mevlide Aydoğan, Yusuf Aydın ve Aysun Bayraktar.

VALİ DÜZGÜN: AMBULANSLAR 45 DAKİKA SONRA OLAY YERİNE ULAŞMIŞ

Vali Orhan Düzgün, kazada yaralananlardan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görenleri ziyaret etti. Yaralılara çiçek verip ‘Geçmiş olsun’ diyen Vali Düzgün ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, ölen 21 kişiden 20’sinin kimliklerinin belirlendiğini söyledi.

Kazadan sonra yaralılara ulaşma konusunda ihmal olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Vali Düzgün bu iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Kaza saat 02.00 sıralarında oluyor. Kazanın olduğu yer, Kayseri il il sınırları içinde ve Sivas il sınırına ise 10 kilometre uzaklıkta. Kazanın olduğu sıralarda, yolcular hafif kar yağışı, kar yağışıyla beraber sis ve benzeri olumsuz hava şartları olduğunu anlattı. Kazanın oluşunun hemen ardından saat 02.01’de 112 çağrı merkezine ilk çağrı ulaşıyor. İlk ambulans 02.03’te yönlendiriliyor. 02.44’te ilk ambulansımız, 02.47’de itfaiye olay yerine ulaşıyor. Aynı dakikalarda ayrıca jandarma ve bölge trafik ekipleri de olay yerine ulaşıyorlar. Akabinde de olayın büyüklüğü ortaya çıkınca da Kayseri merkez, ilçelerden 22 ve Sivas’ın Gürün ilçesinden ise 3 olmak üzere toplam 25 ambulans takip eden dakikalarda olay yerine ulaşıyor. Olayla ilgili adli soruşturma da başlatıldı. Cumhuriyet savcımız zaten gece yarısı olay yerine gitti. Bunda hata ve kusurlar kimdedir, şoförün hatası nedir, yolun hatası varsa nedir, aracın donanımıyla ilgili kesin hatalar nelerdir bunlarla ilgili kesin kararlar, adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Bizim verdiğimiz ilk bilgiler, oradaki trafik ve sağlık ekibimizin yaptıkları tespitleri sizlere aktardık.”

Yaralıların tedavilerinin hastanelerde devam ettiğini de anlatan Vali Düzgün, “Yaralı ailelerin ve vefat eden vatandaşlarımızın aileleri gelmeye başladı. Sağlık Bakanımız da burada olacak. Yaralılarla ilgili tedaviler devam ediyor. Cenazelerin de en sağlıklı en seri bir şekilde ulaşması konusunda burada arkadaşlarımız seferber olmuş durumda. Lastikler de ilk bilgiler ise ön lastikler mevsim, arka lastikler kış lastiği kullanılmış' diye konuştu.

Oktay ENSARİ-Demet ÖZTÜRK-Mükremin ÖKSÜZGİL/ KAYSERİ (DHA)

Kaynak: http://haber.dha.com.tr/kayseride-kat...

Otobüs Kazasındaki Ölümlerin Nedeni Geç Müdahale mi?

Kayseri'de 21 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasında, can kaybının yüksek olmasının tek sebebinin geç müdahale olduğu iddia edildi.

Otobüsü kaza yapan Yeşil Muşovası firmasının sahibi Feyzullah Özkan, Hürriyet gazetesinin internet sitesine yaptığı açıklamada, olayda can kaybının artmasının tek sebebinin geç müdahale olduğunu söyledi.

Özkan, kazanın saat 02:30 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, “Yolcularla konuştum çoğu soğuktan can vermiş. Bir insan candır devlet bu insanlara geç müdahale etmiştir” dedi.

Özkan'a göre ekipler olay yerine 3.5 saat gecikme ile ancak saat 06.00'da ulaştılar.

Aracın sadece arka lastiklerinin kış lastiği olduğunu söyleyen Kayseri Valisi Orhan Düzgün’e de cevap veren firma sahibi, 'Ben bütün araçlarımda kar lastiği kullanıyorum. Bunların hepsinin faturası var. Kaza yapan araca da kış lastiklerini iki ay önce taktık. Benim şu an yolda olan bütün araçlarımı durdursunlar. Yalan söylüyorlar” diye konuştu.

Özkan, yolcuların emniyet kemeri takmadıkları için otobüsün camından fırladıkları konusunda ise 'Biz anons yapıyoruz kemer takın diye. Yolcular dinlemiyor. Daha sonra kemerlerini çözüyorlar' demekle yetindi.

ANF

Kaynak: http://www.ajansafirat.com/news/gunce...

'Bebeğimden haber alamıyorum"

Kayseri- Malatya karayolu Pınarbaşı ilçesi Olukkaya mevkiinde İstanbul'dan Muş'a giden bir yolcu otobüsü devrildi, 21 kişi öldü, 29 kişi yaralandı. Otobüste, bu mevsimde zorunlu olmasına rağmen kış lastiği bulunmadığı tespit edildi.

E.K’nin kullandığı 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsünün, Pınarbaşı-Gürün karayolunun 35. kilometresinde kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu yaralananların Kayseri’deki çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan kimliği henüz tespit edilemeyen 9-10 yaşlarındaki bir erkek çocuğun müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi. 29 kişinin yaralandığı kazada ölü sayısı 21’e yükseldi.

Özel Dünyam Hastanesinde tedavisi süren 29 yaşındaki Selcan Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesiyle İstanbul’dan Muş’a gittiklerini söyledi.

'KARI KAZARAK ÇIKTIM'

Kaza sırasında uyuduğunu belirten Aydın, 'Tek hatırladığım araba alt üst olmuştu. 5 kişiydik, eşim, ben, iki çocuğum ve eşimin kız kardeşi. Uyuyorduk, kucağımda bebeğim vardı. Ama şimdi bilmiyorum nerede. Uyandığımda arabanın altındaydım, kar vardı, karı kazarak çıktım. Bacağım kırılmış, o an hissetmemiştim. Otobüs hızlı mıydı hatırlamıyorum' diye konuştu.

Yaralı kadının eşi Asım Aydın (30) ise kaza sırasında uyuduğunu, gözünü açtığında otobüsün devrildiğini anlattı. Otobüsün süratli olduğunu öne süren Aydın, 'Kar, yağmur vardı. Kazadan sonra otobüsün içinde çocuklarımı aradım. İkisini de bir türlü bulamadım. Çevremde ölüler vardı. Otobüsün ön camı patlamıştı, ben oradan çıktım' dedi.

Kayseri'de Katliam Gibi Kaza haberi için tıklayınız

AA | Posta

Kaynak: http://www.posta.com.tr/3Sayfa/HaberD...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0