Görüş Bildir
Haberler
Bu 13 Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi ile Aradığınızı Anında Bulacaksınız!

Bu 13 Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi ile Aradığınızı Anında Bulacaksınız!

Günümüzde dijital yayıncılığın popülerleşmesi ile birlikte pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da çeşitli kaynaklara ihtiyaç duyulmaya başlandı. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf ihtiyaçları, görsel düzenlemeler ve aktarılmak istenilen içerik için oldukça önemli bir hale geldi. Durum böyle olunca ajanslardan tutun da, freelance çalışanlara, haber editörlerinden sosyal medya yayıncıları ve yöneticilerine kadar pek çok kişi, fotoğrafçılık ile uğraşmasa da derdini, yaptığı işi en iyi şekilde anlatabilmek için stok fotoğraflara yönelmiş durumda. 

Yazının başında direkt olaya girdik ama stok fotoğraf nedir diye soracak olursanız en kısa tanımı ile; anlatmak istediğini durumu, anı, zamanı, fikri, mesajı anlatan, telif hakkı çeşitli lisanslar ile korunan/serbest bırakılan hazır görsellerdir. 

Stok fotoğrafın kullanıldığı sektörlerde faaliyet gösterenlerin çok yakından tanıdığı Shutterstock, Getty Images, iStockPhoto gibi stok fotoğraf siteleri lisanslı ve ücretli kullanımlar için ön plana çıkan sitelerdir. Ama internetin güzel bir yanı da aynı zamanda özgür ve ücretsiz içerik erişimine imkan sağlaması. 

Sizler için, çalışmalarınızda kullanabileceğiniz, ücretsiz ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, görseller indirebileceğiniz stok fotoğraf sitelerini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pexels

1. Pexels

Pexels, dünyanın en popüler ve ücretsiz stok fotoğraf sitelerinden bir tanesi. İş dünyasından, sağlığa kadar pek çok konuda yüksek çözünürlüklü fotoğraf bulabilirsiniz. Web sitesi için tıklayın.

2. Unsplash

2. Unsplash

Unsplah, yüksek çözünürlüklü ve kaliteli ücretsiz stok görseller sunuyor. Geliştiriciler için API servisi de mevcut. Web sitesi için tıklayın.

3. Pixabay

3. Pixabay

1.300.000'den fazla ücretsiz yüksek kaliteli resim sunan Pixabay, Pexels gibi dünyanın en çok bilinen ve en büyük ücretsiz stok fotoğraf sitelerinden bir tanesi. Türkçe dil seçeneği de mevcut. Web sitesi için tıklayın.

4. Stocksnap

4. Stocksnap

Stocksnap de yüksek çözünürlüklü görseller sunuyor. Popüler aramalar ve konulara göre listeleme yapmak mümkün. Web Sitesi için tıklayın.

5. Shopify Burst

5. Shopify Burst

Sloganı 'Herkes için ücretsiz stok fotoğraf' olan Spotify Burst, ticari kullanımlar için ücretsiz ve yüksek kaliteli stok fotoğraflar ve görseller sunuyor. Web sitesi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rgbstock

6. Rgbstock

Bünyesinde 100 binden fazla ücretsiz stok görsel bulunduran Rgbstock da listemizde yer alan diğer sitelerden bir tanesi. Web sitesi için tıklayın.

7. Lifeofpix

7. Lifeofpix

Ücretsiz ve yüksek kaliteli stok fotoğraf sitesi. Aynı zamanda kendi stok fotoğraflarınızı da gönderebilirsiniz. Bununla birlikte ücretsiz stok videolar da mevcut. Web sitesi için tıklayın.

8. Travel Coffee Book

8. Travel Coffee Book

Arşivi çok geniş olmasa da konusu itibariyle biraz niche bir web sitesi Travel Coffee Book. Ücretsiz, yüksek kaliteli tatil ve seyahat görselleri bulabilirsiniz. Web sitesi için tıklayın.

9. Picography

9. Picography

Listemizin ilk sıralarında yer alan siteler kadar geniş arşivi olmasa da yüksek çözünürlüklü fotoğrafları oldukça sağlam. Web sitesi için tıklayın.

10. IM FREE

10. IM FREE

Web tasarım projeleri ile uğraşanlar için hazırlanmış ücretsiz stok fotoğraf sitesi. Web sitesi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Stockvault

11. Stockvault

Ücretsiz stok fotoğraf ve görsel sunan, arşivi de nispeten iyi olan bir web sitesi Stockvault. Kendi çektiğiniz fotoğrafları da yükleyebiliyorsunuz. Web sitesi için tıklayın.

12. Nilssonlee Cupcake

12. Nilssonlee Cupcake

Tamamen ücretsiz stok fotoğraf sitesi. Arşivi çok geniş değil ancak oldukça kaliteli görseller bulunuyor. Web sitesi için tıklayın.

13. Startup Stock Photos

13. Startup Stock Photos

Teknoloji ve startup'lar için ücretsiz yüksek çözünürlüklü stok görsel sitesi. Web sitesi için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
24
14
9
9
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın