Görüş Bildir
Haberler
Bozdağ: 'Ömer Güney ve MİT İlişkisi İftira'

Bozdağ: 'Ömer Güney ve MİT İlişkisi İftira'

Onedio Medya
13.01.2014 - 23:23 Son Güncelleme: 14.01.2014 - 09:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bozdağ: 'Tamamen İftira Kampanyası'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fransa'da üç PKK üyesi kadının öldürülmesi olayına karışan Ömer Güney'in MİT ile ilişkili olduğu yönündeki iddiaların 'tamamen bir iftira kampanyası' olduğunu söyledi.

HSYK yapısının değiştirilmesine ilişkin yasa teklifin görüşmeleri sırasında Fransa’da öldürülen üç PKK üyesi kadının katil zanlısı Ömer Güney’in MİT ‘le ilişkili olduğu iddiası gündeme getirildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu iddiayla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu olayla ilgili olarak Ankara’da devam eden bir soruşturma bulunmaktadır. Ömer Güney hakkında ‘örgüt üyesi olma’ ve ‘örgüt adına adam öldürmek’ suçundan başlatılan soruşturma devam etmektedir. Konuyla ilişkin olarak 24 Ekim 2013 günü adli yardım talebinde bulunuldu. Ancak Fransa makamları Türkiye’nin başvurusuna yanıt vermedi.

Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/politika/bo...

Bekir Bozdağ'dan Flaş MİT Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Fransa'da öldürülen teröristlerle ilgili MİT ve diğer birimlerinin isminin karıştırılması bir iftira kampanyasıdır. Biz konunun araştırılmasını, maddi gerçeğin ortaya çıkartılmasını, katilin arkasında gerçek azmettiriciler kimse Türkiye ve dünya kamuoyuna deşifre edilmesi için soruşturma devam etmektedir.' dedi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Kanun teklifinin maddeleri üzerinde müzakereleri başladı. Teklifin 18., 19 ve 20. maddesi üzerinde görüşmeler sonrası yapılan oylamada AK Parti'nin oylarıyla kabul edildi.

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadınla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldığını, MİT'in adının karıştırılmaya çalışıldığını ifade etti. Başesgioğlu, 'Sayın bakan şu cinayetlerin aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapın. Türk devletine zerre kadar leke gelmeyecek. Ama bunu ispat edelim.' diye konuştu.

Fransa'da 3 kadın PKK'lı teröristin öldürülmesiyle ilgili konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, 'Ankara'da Cumhuriyet Başsavcılığı bununla ilgili bir soruşturma başlatmış durumda. Şuanda Ömer Ziya Güney hakkında PKK-KCK terör örgütü üyesi olmakla örgüt faaliyeti çerçevesinde kasten adam öldürme suçlarından dolayı bir soruşturma yürütülmektedir. Yürütülen soruşturma kapsamında Fransa yetkili adli makamlarından konuya ilişkin adli yardım talebi istenmiş, hala da cevap verilmemiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti devleti uzunca bir samandır bölücü terör örgütü ile mücadele etmektedir. Mücadelesi hukuk içinde yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin herhangi biriminin organının hukuk dışına çıkması söz konusu değildir. Fransa'da öldürülen teröristlerle ilgili MİT ve diğer birimlerinin isminin karıştırılması bir iftira kampanyasıdır. Biz konunun araştırılmasını, maddi gerçeğin ortaya çıkartılmasını, katilin arkasında gerçek azmettiriciler kimse Türkiye ve dünya kamuoyuna deşifre edilmesi için soruşturma devam etmektedir. Ben Bakan olarak bu konuyu özel olarak takip edeceğim.' şeklinde konuştu.

Emniyet Teşkilatındaki tasfiyelerle ilgili ise Bozdağ, görevden el çektirme, açığa alma değil, yer değiştirme yapıldığını savundu. Bunun hukuka uygunluk içinde yapıldığını iddia eden Bozdağ, aykırı düşünce içinde olanların yargı yoluna müracaat edebileceğini kaydetti.

CHA | Türkiye

Kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/edi...

'Güney'in MİT'le İlişkisi Olduğu İftiradır'

Paris’te katledilen üç Kürt kadın siyasetçisinin katil zanlısı olan Ömer Güney’in MİT ile ilişkili olduğu yönündeki iddialara ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'MİT'in veya diğer birimlerin isminin karıştırılması tamamıyla bir iftira kampanyasıdır' iddiasında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nin yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin eleştirilerine yanıt verdi. Paris'te 9 Ocak’ta katledilen Kürt kadın siyasetçinin ölümüne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını belirten Bozdağ, katil zanlısı Ömer Güney hakkında “örgüt üyesi olmak”, “örgüt faaliyeti çerçevesinde kasten adam öldürmeden” soruşturma yürütüldüğünü dile getirdi.

Yürütülen soruşturma kapsamında Fransa adli makamlarından adli yardım talebine henüz yanıt verilmediğini söyleyen Bozdağ, Türkiye’nin PKK ile hukuk içerisinde mücadele ettiğini ileri sürerek, 'Devletin herhangi bir biriminin, organının hukuk dışına çıkması söz konusu değildir” dedi.

Kürt kadın siyasetçilerinin Paris'te katledilmesiyle ilgili MİT'in veya diğer birimlerin isminin karıştırılmasının “tamamıyla bir iftira” kampanyası olduğunu savunan Bozdağ, “Maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını, bu katilin arkasındaki gerçek azmettiriciler kimse bunu Türkiye ve dünya kamuoyunda deşifre edilmesi için soruşturma devam etmektedir. Ortaya gerçekler çıktığı zaman bunlar paylaşılacaktır. Bu konuda herhangi bir gevşeme söz konusu değildir. Bütün imkanlarla bu soruşturma yürütülmektedir' diye konuştu. 

DİHA | Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/76294/b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0