Görüş Bildir
Haberler
Boynukalın'ın Laiklik Karşıtı Açıklamalarına Savcılıktan Takipsizlik Kararı

Boynukalın'ın Laiklik Karşıtı Açıklamalarına Savcılıktan Takipsizlik Kararı

Ulaş
21.06.2021 - 14:33 Son Güncelleme: 21.06.2021 - 15:36

Ayasofya Eski Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini islamdı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” sözüne ilişkin başlatılan soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yeni Anayasa” için harekete geçtikleri yönündeki açıklamasının ardından, o dönem Ayasofya Camisi’nin baş imam Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sosyal medya hesabından, Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez temel ilkelerinden biri olan laikliğin anayasadan çıkarılması yönünde çağrı yapmıştı.

Boynukalın’ın paylaşımına ilişkin başlatılan soruşturmada, Savcılık, 8 Haziran’da “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.  İfade özgürlüğüne ilişkin Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bazı kararlarına atıf yapan savcı, “Paylaşımlarda yer alan düşünce açıklamalarının T.C. Anayasa’sınca teminat altına alınmış olan ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırları kapsamında yer aldığını” savundu.

Kararda, Boynukalın’ın paylaşımlarının kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturabilecek nitelikte olmadığı, bu hayliyle halkın kin ve düşmanlığa tahrik suçunun unsurlarının oluşmadığı iddia edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
27
12
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr.Hate

İfade özgürlüğünü kendi çıkarları için kullanan böylesi piçlerin önüne geçilmesi için bir sonraki hükümete bizzat ben başvuracağım düzeltilmesi için. İslamiy... Devamını Gör

Lethe lethe

her şeyden önce dikkatimi çeken konu, bu kişiye prof. dr. ünvanını hangi fakülte verdi acaba? bu bilgi birikimiyle bu ünvan çok zor da

Erhan Srlk

o karari alan savcinin yedi ceddini boynukalin gibiler sksin amk bezdirdiniz artik