Görüş Bildir
Haberler
Bölgenin En Büyük Yeşil Alanı Maçka Parkı Tehdit Altında mı?

etiket Bölgenin En Büyük Yeşil Alanı Maçka Parkı Tehdit Altında mı?

FreiGeist
26.01.2017 - 13:18 Son Güncelleme: 27.01.2017 - 08:55

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Dolmabahçe ile Levazım arasında uzanacak 7,45 kilometrelik tünelin inşaatına başladı. Parkın etrafı çitlerle çevrildi. Parkın içinde yer alan koşu parkurunun kapatıldığı da aktarılan bilgiler arasında.  İBB, çitlerin ‘trafiği rahatlatmak için tünel ve kavşak inşaatı’ sebebiyle koyulduğunu söyledi. İBB tarafından yürütülen proje hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden örgütlenerek akşam saatlerinde parkta bir araya geldi.

Maçka Parkı ‘Metro çalışması nedeniyle ağaçları kesecekler’ iddiasıyla gündemde.

Gelişmeleri derledik... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatandaşlar parktan fotoğraflar paylaşıyor...

İBB ise trafiği rahatlatmak için kavşak ve tünel inşaatları yapılacağını açıkladı👇

Açıklamada 'Maçka Parkı'nın karşısında bulunan alan' vurgusu dikkat çekiyor. 

Ancak iddialara göre halkın yürüyüş parkuru olarak kullandığı yolun bir bölümü de kapatıldı.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi geçtiğimiz yıl İBB Meclisi'nde gerçekleştirilen oylamada kabul edilmişti.

Geçtiğimiz gün de Belgrad Ormanı’nda onlarca ağacın işaretlenmesi sosyal medyada tartışma konusu olmuş, imza kampanyası başlatılmıştı.

İBB proje kapsamında ağaçlarda böyle bir işaretleme yapmadıklarını, işaretler konusunda bilgilerinin olmadığını söyleyerek, “Proje kapsamında ağaç kesimi yapılmayacak ancak raylı sistem güzergâhındaki ağaçlarda uygun bir yere taşıma işlemi yapılabilir fakat işaretlemeler tarafımızdan yapılmadı” açıklamasında bulunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşaretlenen ağaçlarla ilgili Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise işaretlemelerin müdürlük tarafından koruma amacıyla yapıldığı belirtildi.

Konuyu köşesine taşıyan Milliyet yazarı Asu Maro şöyle diyor:

Konuyu köşesine taşıyan Milliyet yazarı Asu Maro şöyle diyor:

Fotoğraf: @ferhangibiri

'İkinci haber, şehrin göbeğinden, Maçka Parkı’ndan. Parkın etrafı inşaat çitleriyle kapatılmış, yine işaretlenen ağaçlar mevcut, Maçka Forumu sökülen ağaçlar da olduğunu duyuruyor.

Belediyeden yapılan açıklama trafiği rahatlatmak için kavşak ve tünel inşaatları yapılacağı yolunda. Ağaçları kim işaretledi, Allah bilir. Kesilecekler mi, taşınacaklar mı bilmiyoruz ama çok da fark etmiyor. Orası bu şehrin en merkezi yaşam alanlarından biri, hepimize lazım.

Trafiğin İstanbul’un en büyük dertlerinden olduğu açık, çözülmesin mi? Çözülsün elbette. Ama onu çözmek adına parklara, bahçelere, ormanlara zarar verirsek ortaya daha hayati ve daha kalıcı bir sorun çıkıyor: Nefes alamıyoruz. Hava kirliliği bu hızla artmaya devam ederse ne kavşak kurtarır İstanbul’u, ne tren.'

Maçka Parkı için akşam nöbeti

İBB tarafından yürütülen proje hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar sosyal medya üzerinden örgütlenerek akşam saatlerinde parkta bir araya geldi. Parkın çitlerle kapatılan bölümüne kadar yürüyen vatandaşlara CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgi Tanrıkulu, Gülay Yedekçi ve Selina Doğan da eşlik etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyadan Maçka Parkı hakkında yorumlar, paylaşımlar ve sorular...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
76
32
7
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oliver

adamların yeşile karşı alerjisi var. yeşili gördükleri yerde ağızlarından köpükler çıkıyo..

Umut Medu

doların yeşili hariç

Ohannesburg

Zamanında kesin size ağaç soktular. Bunun başka açıklaması hakikaten yok

Kayzer Soze

AVM yapılacak tüm alanlara ağaç dikerek Türkiye`nin büyümesinin önüne geçen 90 yıllık esaret yakında son bulacak ve 2023 de her mahallede bir AVM olacak Alla... Devamını Gör