Görüş Bildir
Haberler
Belgrad Ormanı'nda 'İşaretlenen Ağaçlar Kesilecek' İddiası Sosyal Medyada Tartışılıyor

etiket Belgrad Ormanı'nda 'İşaretlenen Ağaçlar Kesilecek' İddiası Sosyal Medyada Tartışılıyor

Batuhan
25.01.2017 - 11:47 Son Güncelleme: 25.01.2017 - 14:12

Belgrad Ormanı'na gidenler kırmızıyla işaretlendirilmiş ve numaralandırılmış onlarca ağaçla karşılaşıyor. Kuzey Ormanları Savunması ve bazı vatandaşlar işaretlemelerin İBB’nin Belgrad Ormanı’nın kalbinden geçecek ‘Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’ için yapıldığını ve ağaçların kesileceğini iddia ediyor. Kuzey Ormanları Savunması da konuyla ilgili imza kampanyası başlattı.

Belgrad Ormanı’nda onlarca ağacın işaretlenmesi sosyal medyada da tartışma konusu oldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk'ten Nagihan Alan'ın haberine göre 4 günde 8 bini aşkın imza alan proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi S. Tarık Balyalı ile CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi soru önergesi vererek, “Belgrad Ormanı içindeki hat üzerinde ağaçlar neden işaretli? Ormanlık alandaki hattı sınırlar gibi çevreleyen tel örgüler neden var?” gibi sorular yöneltti ve İBB’den proje ile ilgili detaylı bilginin paylaşılmasını istedi. 

Projenin 13 Ocak’ta yapılması planlanan ihalesi 1 Şubat’a ertelenmişti. ‘Henüz ihalesi bile yapılmayan hat için çalışma mı yapılıyor?’ sorusu gündeme gelince vatandaşlar sosyal medyada işaretlenen ağaçlar için tepki gösterdi.

İBB: 'İşaretlemeler tarafımızdan yapılmadı'

İBB: 'İşaretlemeler tarafımızdan yapılmadı'

İBB proje kapsamında ağaçlarda böyle bir işaretleme yapmadıklarını, işaretler konusunda bilgilerinin olmadığını söyleyerek, “Proje kapsamında ağaç kesimi yapılmayacak ancak raylı sistem güzergâhındaki ağaçlarda uygun bir yere taşıma işlemi yapılabilir fakat işaretlemeler tarafımızdan yapılmadı” diye açıkladı.

10 istasyondan oluşacak hattın yapımı 22 ayda tamamlanacak

10 istasyondan oluşacak hattın yapımı 22 ayda tamamlanacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuzey Ormanları Savunması imza kampanyası başlattı

Kuzey Ormanları Savunması imza kampanyası başlattı

3 günde yaklaşık 12 bin imza toplandı

3 günde yaklaşık 12 bin imza toplandı

İşaretlemelerin Dekovil hattıyla ilgili olduğunu düşünenler sosyal medyada tepkisini sürdürüyor...

İşaretlemelerin Dekovil hattıyla ilgili olduğunu düşünenler sosyal medyada tepkisini sürdürüyor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Orman Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Orman Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada işaretlemelerin müdürlük tarafından koruma amacıyla yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

'Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğünce 2016 Yılı Doğal Gençleştirme programında bulunan habere konu olan sahada yapılan işaretleme, ağaçların bol tohum tutması ve idare süresinin sonuna kadar meşcerede kalacak ve meşcere artımını üzerinde toplayacak, iyi bir büyüme gösteren, simetrik bir tepeye sahip, herhangi bir yara veya kusur göstermeyen, doğal dal budanması sonucunda ince dallı, düzgün, silindirik ve kaliteli gövdeye sahip olduğu için bu ağaçlar korunmak amacıyla işaretlenmiştir.

Ayrıca bu sahadaki bazı ağaçlarda Orman Amenajman planlarının uygulanmasına ait usul ve esaslar tebliği doğrultusunda hazırlanan Orman Amenajman haritalarındaki bölmesınır numaralarının tanımı amacıyla arazi üzerindeki işaretlenmesi yapılmıştır. Yapılan İşaretlemelerin haberin içeriğiyle ilgisi olmayıp, işaretli ağaçların kesilmesi söz konusu değildir'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
263
95
49
16
12
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M

yine ağaç üzerinden sadece hükümet aleyhine çalışan ama chp belediyelerinin kestiği ağaçları hiç haber yapmayan yandaş medya anlayışı..

volkan bey

ya arkadaşım sorun chp mhp akp hdp değil, iktidarda kim var kim bu rant sağlanmasına göz yumuyor, her yeri betonerme yapan doğanın anasını siken kim ? hayır ... Devamını Gör

delirium

Bir tane işaret de kendi boynunuza koyun hazır gelmişken.

Eray Eke

her zaman söylediğim gibi ekonomiyi,yatırımları tek bir şehire ya da bölgeye endekslerseniz olacağı budur ipini koparanın gittiği bi şehir oldu istanbul ve a... Devamını Gör