Görüş Bildir
Haberler
BM Uzmanı İşkence Belgelerini Güvenilir Bulmadı

BM Uzmanı İşkence Belgelerini Güvenilir Bulmadı

Onedio Medya
25.01.2014 - 23:20 Son Güncelleme: 26.01.2014 - 00:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Uzmanı 'İşkence' Belgelerini Güvenilir Bulmadı

Birleşmiş Milletler'in Suriye'de 'savaş suçları'nı belgelemekle görevli uzmanı, işkence kanıtı olduğu iddia edilen fotoğrafları ve belgeleri değerlendirdi.

(soL - Dış Haberler) Cenevre 2 konferansı öncesi CNN, İngiliz Guradian ve Anadolu Ajansı ile TRT tarafından eş zamanlı yayınlanan ve Suriye hükümeti’nin 11000 kişiye işkence yaptığını kanıtladığı iddia edilen fotoğraflarla ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kaynaklarından ilk yorumlar gelmeye başladı.

'Tek bir kaynaktan geliyor'

Suriye’de 'savaş suçları'nı belgelemekle görevli Birleşmiş Milletler komisyonunda görevli ABD'li uzman Karen Koning AbuZayd, Russia Today'e görüş verdi. Eski bir Suriye Askeri polis fotoğrafçısı tarafından çekildiği ve sistematik işkenceyi kanıtladığı iddia edilen 55 000 fotoğraf hakkındaki soruya cevap veren Amerikalı BM uzmanı, fotoğrafların sadece tek bir kaynaktan gelmesi nedeniyle bir kanıt olarak kullanılamayacağını söyledi.

Fotoğrafların tek bir kaynaktan gelmesi bu fotoğrafların güvenilirliğini azaltırken, bu görüntülere dair bilgiler henüz Birleşmiş Milletler görevlisi uzmanlar tarafından teyit edilebilmiş değil. Suriye hükümeti de fotoğraflarda görülen işkencenin muhaliflerce yapıldığını belirtmişti. Fotoğrafları servis eden hukuk firmasının Katar tarafından fonlanıyor olması ve Yasin El Kadı ve Başbakan Erdoğan gibi isimlerin de avukatlığını üstlenmesi şüpheleri bu ülkeler üzerinde yoğunlaştırmıştı.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/foto...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0