Görüş Bildir
Haberler
Black Mirror Dizisinden Öğrendiğimiz Gelecekte Kesinlikle Yapmamamız Gereken 15 Şey

etiket Black Mirror Dizisinden Öğrendiğimiz Gelecekte Kesinlikle Yapmamamız Gereken 15 Şey

Vakur Barut
22.01.2018 - 15:53

4. Sezonu yayınlanan Black Mirror dizisi gelecek günler hakkında bize anlaşılabilir bir projeksiyon sunuyor. Her ne kadar domuz ile cima ne kadar anlaşılabilir tartışılır olsa da teknolojinin, sosyal yaşamın, sosyal medyanın nerelere gidebileceğine dair birtakım fikirler edinmek mümkün. 

Biz sizler için Black Mirror’dan yola çıkarak gelecekte nelerden kaçınmamız gerektiğine dair bir çerçeve çizmeye çalışacağız. Kendinizi günün birinde bir domuz ile aynı odada bulmamak için kulak vermenizi öneririz. 

Not: Diziyle ilgili spoiler vermemeye çalışsak da hiç izlememiş olanlar için sıkıntılı ifadeler bulunabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendinizi herkese sevdirmeye çalışmayın, doğal olun.

Zira böyle bir yola girdiğinizde tünelin ucu bombok bir yere çıkabiliyor. Sosyal medya puanınızı 100 yapmaya çalışırken, 35’le oturup kalıyorsunuz. Sonrası sıkıntı işte.

2. Kafanızda hatırlayamadığınız bir zaman dilimi varsa aman dikkat!

Zira klon olmanız yüksek ihtimal! Hadi diyelim klon değilsiniz, o zaman da hiç farkında olmadığınız bir yerlerde esir tutuluyor, bir savaşın ortasında mücadele veriyor olabilirsiniz. Gelecekte hafıza önemli, tam olmasına dikkat edeceğiz.

3. Ne olduğunu bilmediğiniz şeylerin altına imza atmayın, hele ki bunlar yeni teknolojiler hakkında bir şeyler içeriyorsa.

Sonra var ben niye flaş bellek içine hapsolup kaldım, niye birinin bilinçaltında bir odada oturuyorum diye hayıflanırsınız ama çok geç olur. Nasıl ki bugün kimseye kefil olmuyorsak gelecekte de yeni teknolojiler konusunda çekimser kalıyoruz.

4. Bugün için de geçerli olsa da gelecekte sosyal medya konusunda çok çok çok daha dikkatli oluyoruz.

Hatta size şöyle söyleyeyim sosyal medyadan tamamen çıkmanız sizin hayrınıza. Yoksa bugün olduğu gibi sosyal medya linci yemekle kalmayıp direkt linçin kendisiyle baş başa kalabilirsiniz.

5. Robotlara dikkat!

Daha bugünden yapay zeka konusunda yağmur gibi uyarılar, ikazlar geliyor. Bütün bunlar haklı olabilir. Robotlara karşı mesafeli olun, arayı iyi tutun, fazla bulaşmayın. Ne olacağı hiç belli olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tinder gibi uygulamalara fazla bel bağlamayın.

Sonra vay efendim ben Sims karakteri oldum, duvarlar arkasına hapsoldum diye ağlamayın. Gelecekte siz Tinder’ı değil, Tinder sizi kullanıyor haberiniz olsun.

7. İçinde “beyin müdahalesi” olan hiçbir şeye izin vermeyin.

Beyninize müdahale eden hiçbir uygulamaya eyvallah demeyin. Beyninizle oynatmayın kimseyi. Belki çok masumane olabilir, belki çok işinize yarayabilir hiç önemli değil. Söz konusu beyninizse hemen kaçın.

8. Çocuklarınızı teknolojik gelişmelerden uzak tutun.

Bugünün çocuklarının tabletle, akıllı telefonla oynamasına benzemiyor geleceğin teknolojisi. “Amaan izleyiversin ne olacak?” Diye düşünülecek şeyler değil bahsettiklerimiz. Sonunda beyninizin pekmezi bile akabilir aman diyim.

9. Yetenek sizsiniz, O ses Türkiye, vb. yarışmalara katılmadan önce 15 kere düşünün.

Hala Acun mu başında olur bilinmez, ama gelecekte bu türden yarışmalara katılmak için çok hevesli olmayın. Harika bir sesiniz olabilir, dehşet yetenekleriniz olabilir, hiç önemli değil. Bunları göstermenin farklı yollarını bulun. Yarışmalardan uzak durun.

10. Parası iyi diye herhangi bir deneye gönüllü denek olmayın!

İllaki sağlık alanında olması gerekmiyor, gelecekte “sanal gerçeklik, bilgisayar oyunu, robotik çalışmaları, vs.” herhangi bir alanda gönüllü olmadan önce iki kere düşünün. 3 kuruş kazanayım derken şekliniz şemaliniz değişmesin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Acılarınızla, kayıplarınızla geleneksel yöntemlerle baş edin.

Çok sevdiğiniz birini kaybetmiş olabilirsiniz, acılarınız sizi yiyip bitiriyor olabilir, sakın ola ki bu sizi farklı arayışlara itmesin. Acınızla yüzleşin, yaşayın, baş etmeye çalışın. Acayip acayip yollar aramak sizi daha derin acılara sürükleyebilir.

12. Ve ölümü kabullenin.

Gelecekte ölümsüzlük olacak mı bilmiyoruz, ama öyle bir şeyler olursa uzak durun. Efendi gibi ölün, gömülün. Biraz daha fazla yaşayayım, sanal alemde hayatımı sürdüreyim gibi deliliklere hiç bulaşmayın. Bakın sakın!

13. İmplantlardan uzak durun.

Özellikle kafanıza takılan şeylere kesinlikle prim vermeyin. Sizi güçlendireceği, daha verimli biri yapacağı söylenen çip benzeri şeylere sakın yaklaşmayın.

14. İş yerinde veya herhangi bir yerde DNA’mızı bırakmaya özen gösteriyoruz!

Çay içtiğiniz bardağı kendiniz yıkayın, izmaritlerinizi çöpün en derinlerine atın, herhangi bir gıdayı ısırıp bırakmayın, vs. Sonra “vay ben niye birinin oyuncağı oldum?” diye ağlarsınız da çok geç olur. DNA önemli, ona sahip çıkalım.

15. Ve son olarak teknolojiden kaçabileceğinizi düşünmeyin.

Geleceğin suçla mücadele ekipmanları bugünkü MOBESE kameralarına benzemiyor. Gerekirse kafanızın içine girip bilgileri emebilirler. Onun için suç işlemeyin, oldu da işlediniz gidip en yakın karakola teslim olun. Yoksa onlar sizi illaki yakalar ama o zaman kadar bir seri katile dönüşmeniz an meselesi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
328
131
37
21
16
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ördekkaç

Bir arkadaşım Black Mirror'dan o kadar çok etkileniyor ki, Günde 1 bölümden fazla izleyemiyor.

sulo1719

Olması gereken bence bu. Herhangi bir dizi gibi değil sosyal mesajlar içeriyor, sadece zevk için izlenmemeli.

Zeynep

haberi yazan yazara sesleniyorum. "Cima" helal olan (kari-koca) arasindaki cinsel iliskiye denilir. "Zina" haram olan cinsel iliskiye denir. Yani "domuz ile ... Devamını Gör