Görüş Bildir
Haberler
Birlikten Kuvvet Doğuyor: Bireysel ve Toplumsal Fayda İçin Kurulmuş 8 Facebook Grubu ve Sayfası

Birlikten Kuvvet Doğuyor: Bireysel ve Toplumsal Fayda İçin Kurulmuş 8 Facebook Grubu ve Sayfası

AbSurDMaN
23.11.2017 - 19:02

İnsan, tarih boyunca birbirine yardım ederek zorlukları aşabileceğinin bilincindeydi. Birlikten kuvvet doğuran insanlar bir şekilde faydalı olmayı amaçlıyorlar. Facebook ise bu amaçta toplanmalar için adeta biçilmiş kaftan. Site, anlamlı gruplar

aracılığıyla insanları birbirine yakınlaştırmak için milyonlarca insan tarafından kullananılıyor. Biz de bu gruplardan bazılarını sizlere tanıtmak istedik:

Not: İlgili facebook sayfalarına madde başlıklarına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bisikletli Kadın İnisiyatifi

1. Bisikletli Kadın İnisiyatifi

Şehirde gündelik hayatta bisiklet kullanan kadınların sayısını artırmayı hedefleyen bir kadın girişimi olan Bisikletli Kadın İnisiyatifi, kadınlar arasında dayanışma ortamı yaratarak yol gösterici olmayı, sorunlara birlikte çözüm üretmeyi ve gündelik hayattaki bisiklet deneyimlerini paylaşmayı hedefliyor. Grup aynı zamanda bisiklete binen veya binmek isteyen kadınları bir araya getirdiği buluşma ve tanışma toplantıları da düzenliyor.

2. StartUp İstanbul

2. StartUp İstanbul

İstanbullu girişimci ve girişimci adaylarının kurduğu tanışma, fikir paylaşma, takım oluşturma amaçlı bir Facebook grubu olan StartUp Istanbul, üyelerinin girişimcilik konusunda etkileşimde bulunmasını ve Türkiye’de ve dünyada girişimcilik ekosistemi ile ilgili güncel konularda paylaşımlar yapmasını hedefliyor.

3. FreeCycle Istanbul

3. FreeCycle Istanbul

FreeCycle Istanbul, parasız eşya takasına imkan sağlayan ve kullanılmayan eşyaları çöp yerine başka insanların işine yarayan eşyalara dönüştüren, geniş bir ağdan beslenen bir Facebook Grubu. Bu anlamlı topluluk israfı azaltan, değerli kaynakları koruyan ve atık alanlarımızdaki yükü azaltan bir armağan (gifting) hareketi inşa etmeyi amaçlıyor.

4. Kanser Savaşçıları

4. Kanser Savaşçıları

2012’de Facebook grubu olarak kurulan Kanser Savaşçıları, çok kısa sürede yüz binlerce üyeye ulaşarak insanların duygularını, deneyimlerini ve desteklerini paylaşabileceği bir platform sundu. Grup 2015 yılında dernekleşerek kurumsal bir kimlik kazandı. Kanser Savaşçıları, kanser tanısı konmuş insanlara yardım etmeyi, tanı alanların birbirleriyle hikayelerini paylaşabildiği, destek ve rehberlik sunabildiği bir alan yaratmayı hedefliyor. Kanser Savaşçıları Facebook sayfasında aynı zamanda kanser tanısının konulmasıyla başlayan süreç hakkında genel bilgi ve deneyimler de sunuluyor.

5. RobotEl

5. RobotEl

'Çocuklara pahalı ve zor bir işlem olduğu için protez takılmıyor. Bu nedenle üst uzuv deformasyonu olan çocuklar ellerini kullanamıyorlar. Robotel mekanik olarak parmak hareketini sağlayan, pratik, hızlı ve ekonomik bir çözüm. 3 boyutlu yazıcıdan kişiye özel formda basılıp hızlıca monte ediliyor. Tıbbi bir işlem söz konusu değil, bilek hareketi ile parmaklar kavrama yapıyor. Detaylı bilgi için www.robotel.org adresini ziyaret edebilirsiniz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ulusal Tohum Takas Merkezi

6. Ulusal Tohum Takas Merkezi

Grubumuz; firma tohumlarına, HİBRİT ve GDO'lu tohumları karşı; doğal ve yerel tohumlarımızın yaşatılması gerektiğine inanmaktadır. Yerel tohumlarımız gelecek nesillerin bir yaşam gerçeğidir. Bu amaçla yerel ve yerelleştirilmiş olduğunu düşündüğümüz tohumdan ürettiğimiz her türlü, sebze, tıbbi/aromatik bitki, hayvan yemi ve çiçek tohumları ile aşısız meyve çekirdeklerini üyelerimizle birlikte üretmek, paylaşmak, paylaşmak isteyenlere yardımcı olma amacı taşımaktadır.

7. Leyla'dan Sonra

7. Leyla'dan Sonra

Leyla'dan Sonra Projesi kronik hastalık tanısı almış çocuklarla tanışıp iletişim kurarak iyileşme süreçlerinde onlara manevi destek olup, iyilik haline ulaşmaları için geçen süreyi kısaltmayı hedeflemektedir. Amaç sadece hediye ulaştırmak değil; çocuk ile gönüllüler arasında iletişimi sağlayıp, bir bağ kurulmasıdır. Ocak 2014’te İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde bir grup tıp fakültesi öğrencisi tarafından başlatılmıştır.

8. SPSS Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu

8. SPSS Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu

Bu grubun amacı; akademik çalışmalarda veri analizi konusunda bilgi ve belge birikimini artırmak ve akademik süreçlerde dayanışma halinde olmak.

Bilimsel araştırmalarınızda (tez, makale, bildiri) olmazsa olmaz olan istatistik ve SPSS (bulgular) kısmında tıkanıp kaldıysanız; anket çalışması, ölçek geliştirme, çok değişkenli istatistiksel analizler, yapısal eşitlik modellemesi ve biyoistatistik analizleri konularında sıkıntı çekenler için kurulan bu gruptan faydalanabilirsiniz.

Bunlar gibi insanı insana yaklaştıran yüzlerce grup ve sayfanın liderleri için güzel bir haberimiz var!

Bunlar gibi insanı insana yaklaştıran yüzlerce grup ve sayfanın liderleri için güzel bir haberimiz var!

Siz de böyle gruplara veya sayfalara üyeyseniz onlara paylaşın, haber verin: Facebook’un Haziran ayında ilk kez Chicago’da gerçekleştirdiği ve Mark Zuckerberg’ün katıldığı Facebook Communities Summit (FCS) 8-9 Şubat 2018 tarihlerinde Londra’da düzenliyor ve  etkinliğe Türkiye’den de başvuru kabul ediliyor.

Değerlendirme süreci sonunda FCS Europe’a katılma fırsatı yakalayan Facebook grup ve sayfa yöneticileri ile başarılı etkinlik yöneticileri, etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına ve topluluk yönetimi konusunda tavsiyelere odaklanacak panellere katılma fırsatı yakalayacaklar. Katılımcılar diğer topluluk liderleri ile bir araya gelerek deneyimlerini paylaşabilecek, Facebook’un anlamlı topluluklar oluşturmaya yardımcı olmak için geliştirdiği ürünler hakkında detaylı bilgi alabilecekler. Tüm bunların yanında topluluk liderleri, ilgili Facebook ekipleri ile deneyimlerini ve geri bildirimlerini paylaşma imkânına sahip olacaklar.

Türkiye’deki grup ve sayfa liderleri, Facebook Communities Summit Europe’a katılma şansı elde etmek için https://facebookcommunitiessummiteuropetr.splashthat.com/ adresinden başvuru yapabiliyor. Son başvuru tarihi ise 1 Aralık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın