Görüş Bildir
Haberler
Birleşmiş Milletler İnternet Yasaklarına Tepki Gösterdi

Birleşmiş Milletler İnternet Yasaklarına Tepki Gösterdi

Webtekno
14.02.2014 - 17:17 Son Güncelleme: 14.02.2014 - 17:22

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği: "Yasa Kaygı Verici"

5651 sayılı internet yasasında yapılan değişiklikler, şu anda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önünde bekliyor. Abdullah Gül, yasayı ya bu şekilde onaylayacak ya da veto edip meclise geri gönderecek. Son gelen haberler ise Abdullah Gül'ün bu haliyle yasayı veto edeceği yönünde.

Türkiye içerisinde yasa geçmeyi beklerken, olayın kişisel hak ve ifade özgürlüklere yansıması bakımından ortada bulunduğu duruma yurtdışından da sürekli tepkiler gelmeye devam ediyor. İlk tepkiyi Facebookgöstermişken ardından Google dahil olmak üzere birçok büyük şirket ve hatta ülkeden de yasa değişikliği ile ilgili tepkiler gelmişti. Son gelen tepki ise Avrupa Birliği'nin yaptığı açıklamanın ardından en büyük tepki gibi görünüyor: Birleşmiş Milletler de kaygılarını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği adına açıklama yapan Rupert Colville, TBMM'den geçen ve Cumhurbaşkanının onayını bekleyen yasa tasarısı hakkında ciddi eleştirilerde bulundu.'Yasa kaygı verici'

Düzenlemenin insan haklarına ihlal olduğunu ve bu yönde olumsuz adımlara önayak olmasından kaygılandıklarını belirten Colville, 'Türk parlamentosunun internet kullanımı ile ilgili geçen hafta gerçekleştirdiği yasal düzenlemenin özellikle fikir ve ifade özgürlüğü ile özel hayatın gizliliği hakkını ihlal etmenin yolunu açabilir.' dedi.

6518 sayılı kanundaki son yasal değişiklikle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) site kapatma yetkisinin verilmesinin son derece sakıncalı olduğunu belirten Colville, 2007 yılında yürürlüğe girmiş olan yasanın da yeterli olmadığına dikkat çekti.

Kaynak: http://www.webtekno.com/internet/birl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın