onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
'Birkaç Profesör Dışında Üniversite Dediğin Aptallar Yığınıdır'

etiket 'Birkaç Profesör Dışında Üniversite Dediğin Aptallar Yığınıdır'

Ulaş
07.12.2015 - 17:15 Son Güncelleme: 07.12.2015 - 19:13

Ara Güler, Tempo Dergisi'nden Burak Tatari'ye verdiği röportajda, 'Birkaç değerli profesör dışında üniversite dediğin aptallar yığınıdır. Gerisi b.ktur. Benim sınıf arkadaşlarım ordinaryüs oldu. Öyle olmadıklarını biliyorum' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye’de yaşana değişimlere farklı bir açıdan bakan usta fotoğrafçı, insanların gelen yeniliklerle gerilediğini belirterek, 'Biz de değişiyoruz. Antibiyotik devri bile bitti. Ama şunu söyleyeyim; insanlar aptallaştı. Birkaç değerli profesör dışında üniversite dediğin aptallar yığınıdır. Gerisi b.ktur. Benim sınıf arkadaşlarım ordinaryüs oldu. Öyle olmadıklarını biliyorum” ifadelerini kullandı.

Röportajın öne çıkan başlıkları şu şekilde;

'Üniversiteler aptal yığınıdır'

  • İstanbul ve Anadolu’da son 10 yılda inanılmaz bir fiziksel değişim yaşandı. Binalar değiştikçe insanlar da dönüştü mü?

Dünya değişti. Biz de değişiyoruz. Antibiyotik devri bile bitti. Ama şunu söyleyeyim; insanlar aptallaştı. Birkaç değerli profesör dışında üniversite dediğin aptallar yığınıdır. Gerisi b.ktur. Benim sınıf arkadaşlarım ordinaryüs oldu. Öyle olmadıklarını biliyorum.

  • İnsanımızla ilgili durum bu kadar umutsuz mu gerçekten? İyi ama bu toplumun içinden Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Abidin Dino gibi niceleri çıktı.

Onları bizden mi sayıyorsun? Onlar başka başka herifler.

  • Diğerlerinin bu isimler gibi başka başka olamamaları, birey olmayı beceremeyip koyun sürüsü psikolojisiyle yaşamalarından mı?

Birey olmayı bırak, adam olmayı bilmiyoruz. Ne hakkında müzik zevkin olacak? Bir senfoni mi yazdın bugüne kadar? Sezen Aksu, Zeki Müren… Senin müzisyenin bu. Valla bunlarla olmaz.

'İstanbul toplum gibi hastalık geçiriyor'

'İstanbul toplum gibi hastalık geçiriyor'
  • Belki içinde yaşarken bu denli fark edilmiyor ama New Yorklu şef Anthony Bourdain, CNN’de yayınlanan programı için altı yıl sonra tekrar İstanbul’a geldiğinde gördüklerine inanamamış. Hemen her sokaktan yükselen kule vinçlere şaşırmış. Bourdain’in vardığı kanı, dünyanın en sıradışı metropollerinden İstanbul’un giderek diğer şehirlere benzediği, karakterini kaybetmeye başladığı yönünde. O bile sadece altı yılda İstanbul’u tanınmaz halde bulduysa, 1950’lerden bu yana İstanbul’u fotoğraflayan Ara Güler neler düşünüyor? Şehrin eski halini özlüyor mu?

Benim için eski İstanbul tamamen kaybolmuş değil. Toplum gibi o da hastalık geçiriyor. Ama hastalıktan kurtulacak.

  •  Her şeyin sebebi kapitalizm mi?

Tabii. İnsanlar biraz para gördü. İnşaatlar çoğaldı. Adam ev aldı, karı aldı, çocuk yaptı. Evi geçindirmeye çalışıyor. Allah’a da inanıyor. Beş vakit de namaz kılıyor. Mesleklerini sevmiyor ve bilmiyorlar. Geçinmeye bakıyorlar abi. Müstahakız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
362
65
14
11
8
7
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam