Bir Televizyon Programından Daha Fazlası: Sosyal Deney Olarak Susam Sokağı
Bir Televizyon Programından Daha Fazlası: Sosyal Deney Olarak Susam Sokağı
Susam Sokağının bir deney olarak tasarlandığını duyunca eminim siz de benim kadar şaşıracaksınız. Tasarlanmaya başladıktan 1,5 sonra yayınlanan Susam Sokağı, 1960'lı yıllarda programın oluşturulma aşmasında iki grup yer almaktaydı. Biri yetenekli, başarılı televizyoncular diğer tarafta ise uzman psikolog ve pedagoglar...
Susam Sokağının nasıl bir deney olduğunu merak ediyorsan seni şöyle alalım.👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Chicago Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre 70 yıllık bir insan yaşamında bireyin öğrenme yetisi ilk 5 yılı kapsar. Geri kalan 65 yıl ise hayatının geri kalanıdır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Üzerinde durdukları sorular ise;
Susam Sokağı'nı haftada bir ve haftada beş kere izleyen çocuklara sorular yöneltilmiş...
Susam Sokağı ve öğrenme arasında bir ilişki olduğu aşikar. Peki çocukları kendi hallerine bırakınca hangi çocuklar Susam Sokağı izliyordu? Sonuçlar👇
Susam Sokağının hangi yaş grubunu daha fazla etkilediğini öğrenmek için yapılan testte ise;
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Televizyonda sıcak arkadaşlığı yansıtan ve küçük yaştaki çocuklara dostluğun nasıl olması gerektiği anlatan programda çocukların sosyal ilişkileri de mercek altına alınmış.
Çocukların empati duygularını da geliştiren bir program...
Programın çocuklara ve hatta genç yaştaki bireylere katkısı rastlantı sonucu değil. Uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu ortaya çıkan bu program çocuk gelişimine katkısı oldukça büyüktü.
Hala günümüzde okul öncesi eğitim alamayan çocuk sayısı hiç de az değil. Medyayı kötü bir unsur olarak nitelerken aslında verimli ve yararlı bir amaç uğruna kullanıldığı zaman oldukça faydalı bir araç haline gelebiliyor.
Belki de zeka seviyesi düşüren programların yayınlanmasına izin verilmesi yerine gerçekten geliştirici programların yayınlanmasını sağlamak bize hem iyi bir gelecek hem de sağlıklı psikolojiler sunabilir.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Çok faydalı bir proje idi. Kırpık,kurabiye canavarı, minik kuş, edi ile büdü, kurbağa ve diğer hatırlayamadığım bir çok içerik eğitici ve öğreticiydi. Şu and... Devamını Gör
Okumayı öğrenmemi sağlamıştı bu program, çok severdim.
efsanedir kurabiye canavari deyimini dilimize sokmustur