Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş'tan Yabancı Açıklaması!

Beşiktaş'tan Yabancı Açıklaması!

Batuhan
09.04.2014 - 16:13

Beşiktaş'tan Yabancı Açıklaması!

'Beşiktaş Kulübü yönetimi, yabancı oyuncu sınırlamasının 5+1+2 şeklinde yapılandırılmasını talep etmektedir'

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve transfer komitesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Deniz Atalay, gelecek sezondan itibaren uygulamaya konması planlanan yabancı oyuncu sınırlaması kuralıyla ilgili, 'Bizim 6+1+2 gibi bir önerimiz ve isteğimiz yok. Beşiktaş Kulübü yönetimi, yabancı oyuncu sınırlamasının 5+1+2 şeklinde yapılandırılmasını talep etmektedir' dedi.

Atalay, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav'ın, '6+2 konusunda anlaşmaya vardığımıza dair yazıyı, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderdik' açıklamasını değerlendirdi.

'Sayın İlhan Cavcav çok sevdiğimiz ve çok saygı duyduğumuz değerli bir büyüğümüzdür' diyen Atalay, Cavcav'ın paylaştığı görüşlerin ve yaptığı açıklamaların, kendileri için taşıdığı öneme dikkati çekti. Atalay, 'Fakat kendisi, kulüplerin yabancı statüsü ile ilgili konuda ortak bir karara vardığını ve yalnızca Beşiktaş'ın 6+1+2 formülü üzerinde ısrarcı olduğunu belirtmiş. Bizim, 6+1+2 gibi bir önerimiz ve isteğimiz yok. Beşiktaş Kulübü yönetimi, yabancı oyuncu sınırlamasının 5+1+2 şeklinde yapılandırılmasını talep etmektedir' diye konuştu.

NEDEN KADRO PLANLAMASI

Yaptıkları kadro planlaması dahilinde 5 oyuncu sahada, 1 oyuncu kulübede diğer 2 oyuncu ise tribünde olacak şekilde bir tasarruf geliştirdiklerini ifade eden Atalay, 'Yabancı konusunda tavrımız en başından beri son derece net. Kadro planlamamızı ve gelecek sezona yönelik yürüttüğümüz çalışmalarımızı, hep bu yönde gerçekleştiriyoruz. Kararımızın gerekçesi, tamamen takımımızın kadro yapısı ile ilgili, başka hiç bir sebep yok' ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR, 5+0+3'E GÖRE

Atalay, transfer listelerindeki futbolcularla temasların sürdüğünü ama henüz hiçbir isimle anlaşma yapmadıklarını söyledi.

Yapılması muhtemel yabancı transferler öncesi, durumun son derece hassas olduğunu anlatan Atalay, 'Türkiye Futbol Federasyonu yeni sezon öncesi '5+0+3'te karar kıldı. Biz bu yönde çalışmalar yaparken, herhangi bir değişiklik olmasını istemiyoruz. Görüştüğümüz futbolcularla, bir plan dahilinde ilerliyoruz, dolayısıyla olay bir an evvel netleşmeli' diye konuştu.

Siyah-beyazlı kulübün genel sekreteri Metin Albayrak ise ilk olarak 5+0+3'te karar kıldıklarını fakat anlaşma olmaması halinde, 5+1+2 şeklinde bir esnemeyi kabul edebileceklerini ifade etti.

Haber Türk

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın