Görüş Bildir
Haberler
Berlusconi'den Yeni Nazi Gafı

Berlusconi'den Yeni Nazi Gafı

Onedio Medya
28.04.2014 - 15:52 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 16:40

Geçmişte de sık sık Almanya'nın Nazi geçmişine imalı göndermelerde bulunan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yeniden Almanya'yı hedef aldı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı, Alman vatandaşı Martin Schulz'u 2003'te 'toplama kampı şefine' benzeten Berlusconi, bu 'esprisine' açıklık getirmek isterken yeni bir gaf yaptı. Berlusconi, 2003'te kendisini eleştiren Schulz'a 'Sayın Schulz, İtalya'da Nazi toplama kamplarıyla ilgili film çeken bir yapımcı tanıyorum. Sizi kamp şefi rolü için tavsiye edeceğim. Bu rol için mükemmelsiniz!' demişti.

Berlusconi, Avrupa Parlamentosu seçimleri için Milano'da düzenlediği bir mitingde, Schulz'la 2003'te yaşadığı bu atışmayı hatırlatarak, 'Ona hakaret etmek istememiştim, iltifatta bulunduğumu düşünüyordum. Ama Almanlara sorarsanız toplama kampları hiç var olmamıştır!' ifadelerini kullandı.

Liderliğini yaptığı Forza Italia partisini de çatısı altında bulunduran Avrupa Halk Partisi (EPP) için oy isteyen Berlusconi, 'Schulz, Berlusconi'den de İtalya'dan da hoşlanmıyor. Sol partilere oy vermek o adama oy vermektir' dedi.

Martin Schulz ise bu sözlere 'Berlusconi nefretin, kıskançlığın ve kavganın diğer adıdır' diye karşılık verdi.

Schulz'un partisi Avrupalı Sosyalistler'in (PES) Başkanı Sergei Stanishev de, 'Berlusconi'nin bu yorumları sadece Martin Schulz'a değil tüm Alman halkına hakarettir' dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert, Berlusconi'nin sözleri için 'o kadar saçma ki Alman hükümeti bu konuda yorum yapmaz' dedi.

Alman Aile Bakanı Manuela Schwesig Twitter'a yazdığı mesajda Berlusconi'nin 'ağza alınmaz' sözler kullandığını belirterek 'Avrupa'da sağ popülizmle savaşmak önemli' diye yazdı.

Avrupa Halk Partisi'nin AB Komisyonu başkanlığına aday gösterdiği eski Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker de Berlusconi'nin 'sözlerini hemen geri almasını ve Yahudi Soykırımı'nı yaşayanlar ile Alman halkından özür dilemesini' istedi.

Berlusconi'nin partisi Forza Italia, gelecek ay yapılacak Avrupa seçimleri öncesinde, ekonomik kriz tedbirlerinden sorumlu tuttuğu Almanya'ya yüklenerek oy almaya çalışıyor.

Forza Italia'nın Avrupa seçimleri kampanyasında 'Daha fazla İtalya, daha az Almanya', 'Avrupa'da daha çok İtalya, İtalya'da daha az Avrupa' gibi sloganlar kullanılıyor.

Övgü Pınar | BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0