Görüş Bildir
Haberler
Berkin Elvan'ın Duran Kalbi Tekrar Çalıştırıldı

Berkin Elvan'ın Duran Kalbi Tekrar Çalıştırıldı

adem kara
07.03.2014 - 15:59

Berkin Direniyor!

Gezi Parkı eylemleri esnasında ekmek almak için evden çıkan Berkin Elvan polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulmuştu. 264 gündür yoğun bakımda olan Berkin’in durumu dün akşam saatlerinde kritikleşti. Ailesi az önce herkesi dayanışma amacıyla hastaneye çağırdı.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Taner Gören, yaptığı açıklamada Berkin'in kalbinin kısa bir süreliğine durduğunu ancak yapılan müdahaleler sonucu tekrar çalıştırıldığını aktardı. Berkin'in durumunun şu an stabil olduğunu belirten Gören, aynı zamanda durumun hala ciddiyetini koruduğunu ifade etti. Atlatılan tehlikeden sonra aynı sorunun bir daha yaşanmayacağının kesin olmadığını dile getiren İTO Başkanı, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

İTO Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, 'Tapibler Odası olarak Berkin Elvan'ın durumunu başından beri takip ediyoruz ve sonuna kadar da yanında olacağız' diyerek sözlerine başladı. Berkin'in Gezi'nin simgesi ve ülkenin vicdanı olduğunu söyleyen Çerkezoğlu umutlarını hiç kaybetmediklerini dile getirdi. Konuşmasını bitirirken Elvan ailesini yalnız bırakmamak adına temsili olarak bir grubun hastanede kalmasını istedi.

Haber Sol

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siy...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Berkin Elvan'ın Duran Kalbi Tekrar Çalıştırıldı

Gezi Parkı eylemleri esnasında ekmek almak için evden çıkan Berkin Elvan polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulmuştu. 264 gündür yoğun bakımda olan Berkin’in durumu dün akşam saatlerinde kritikleşti.

Türk tabipler Birliği Berkin’in son durumu hakkında bilgi verdi. 25 Şubat’ta ağır bir enfeksiyon geçiren Berkin, sonrasında geçirdiği epilepsi nöbetleri sebebiyle sağlık durumunda iniş çıkışların yaşandığı belirtildi. Berkin tedbir amacıyla 24 saat boyunca uyutuldu.

Berkin’in ailesinin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son yapılan kontrollerden sonra Berkin’in yoğun bakımda olduğu söylendi. Berkin’in bilincinin kapalı olduğu, nefes alması için makineye bağlandığı belirtildi. Berkin’in durumu ciddiyetini koruyor.

Elvan ailesinin Twitter hesabından paylaştığı tweette, Berkin’in kalbinin durduğu belirtildi. Yapılan müdahale sonucu Berkin’in kalbi tekrar çalıştırıldı. Hastane önünde açıklama yapan Berkin’in babası Sami Elvan:

“benim bir Berkin’im vardı şimdi milyonlarca Berkin’im var.” dedi. Herkesi hastaneye çağıran aile şunları söyledi: “Berkin’in hayatı riski çok yüksek, ağır koma durumunda. İmkanı olan dostlarımız hastaneye gelebilirler. Berkin çok büyük bir ailenin evladı. Hepinizin evladı, kardeşi Berkin. Onun yanında olun.”

Vagus tv

Kaynak: http://vagus.tv/2014/03/07/berkinin-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0